Jaap Scheeren

Oei oei bevolkingsgroei

Maas Theater en Dans
za 27 jan ’24 13:30 en 16:00
De nieuwe peuteraar van René Geerlings
za 27 jan ’24
13:30 en 16:00

Ouders. Je kunt niet mét, maar ook niet zonder ze. Oei oei bevolkingsgroei is een voorstelling over opvoeding en hardnekkige rolpatronen. 

Wie leert er nu eigenlijk van wie en wie draagt er de broek/rok/broekrok? Een absurdistische peutervoorstelling over een echtpaar dat in sneltreinvaart zomaar baby's krijgt, niet goed weet wat het ermee aan moet, maar ook niet aan elkaar of zichzelf kan toegeven dat het alle controle is verloren. De kwaliteit van het fysieke en taalloze werk van René Geerlings wordt internationaal erkend en zijn oeuvre toert nog steeds over de hele wereld.

Regisseur René Geerlings over Oei oei bevolkingsgroei
“Een 3-jarige komt niet alleen op de fiets naar het theater, dus is het zaak om ook ouders, broertjes en zusjes aan te spreken. Daarom vind ik het belangrijk dat het werk voor peuters gelaagd is en alle leeftijden bedient. Je komt dan niet weg met een kabouter of een dom verhaaltje. Gek genoeg durf ik bij deze doelgroep politieker te zijn. Via het werken voor de allerkleinsten zeg ik iets over hoe kinderachtig volwassenen in sommige situaties kunnen zijn. Alles begint bij het jonge kind en hoe eerder deze ervaart dat de wereld absurd, complex en veelkleurig is, hoe nieuwsgieriger en speelser het later opgroeit. Ik schotel hen geen sprookjes voor maar biedt ze wel een vette, meeslepende theaterervaring met briljante spelers, een serieus decor en een professionele compositie. Het is een grote verantwoordelijkheid om zo’n eerste theaterervaring te maken.”

  • Excl. pauzeconsumptie
  • Ook kinderen moeten in het bezit zijn van een ticket. 

Credits

Concept, regie René Geerlings Spel Henke Tuinstra, Gianni Noten

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2023/2024 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer