Nobody’s Sanctuary

Josse Vessies
wo 24 jan ’24 20:30
Een digitale ruimte in Virtual Reality
wo 24 jan ’24
20:30

Weten where to go next kan moeilijk zijn met informatie in overvloed en een wereld die van minuut tot minuut van koers lijkt te veranderen. Het wordt steeds noodzakelijker om in diep contact te kunnen treden met onszelf, zonder het bewustzijn van wat er in de wereld gebeurt te verliezen. 

In deze dansvoorstelling creëert choreograaf en digitaal kunstenaar Josse Vessies een 360° canvas waarin de tijd verdraait en keuzes geen duidelijke gevolgen meer hebben. In een staat van constante fluxus is het van uiterst belang om jouw innerlijke kompas te kunnen blijven vinden.

 

Over Josse Vessies 
Josse is choreograaf en digitaal kunstenaar. Centraal in zijn werk staat de ervaring van het lichaam als een complexe ruimte met veel verschillende lagen en uitsparingen. Hij omarmt deze ruimte als een levendige psychosomatische wereld en onderzoekt de relatie met de snel veranderende omstandigheden van het hedendaagse en digitale leven.

In Josse’s visie gaat belichaming verder dan wat er binnen de huid gebeurt. Josse onderzoekt hoe drijfveren en bewegingen leven tussen meerdere wezens. Hoe motivatie en ideeën gedeeld bestaan buiten het individu. Hoe gedachtes vormgegeven worden in levende interactie tussen mensen en niet-menselijke verwanten.

Door zich te richten op de relatie tussen het lichaam en nieuwe mediatechnologieën ontstaan nieuwe vormen van theatraliteit, Josse (her)verbeeldt hun relaties, narratieve functie en vermogen tot poëzie.

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2023/2024 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer