Planet Pop'N

Jing "Juice" Wang
Urban Dansdagen
za 6 mei ’23 19:00
za 6 mei ’23
19:00

Planet Pop'N is een toonaangevende dans battle gericht op de stijl Popping. Tijdens het evenement komt de nationale en internationale top om te strijden om de titels en prijzen.

Planet Pop'N is het belangrijkste fysieke evenement gericht op de dansstijl Popping.  Internationale en lokale dansers van alle leeftijden, geslachten en etniciteiten komen samen om hun skills te tonen en te strijden om verschillende prijzen. Dit evenement is een samenwerking tussen Planet Pop’N en “The Book Of Styles” (Urban Artistry/Funk in Focus).

Popping is ontstaan uit de Boogaloo beweging van Bay Area Noord-Californië en wordt tegenwoordig vaak "Robotdans" of zelfs "Pop Locking" genoemd. Tijdens de jaren 60, 70 en verder bleef deze manier van bewegen zich ontwikkelen en groeide uit tot een nationaal en vervolgens wereldwijd fenomeen. De stijl is Funk gedreven en legt de nadruk op karakters, spiercontractie, stop-motions en het creëren van illusies met het lichaam. Er werden vele stijlen gecreëerd en geïnnoveerd zoals Hitting, Popping, Animation, Waving, Tutting en Sliding (bijvoorbeeld de backslide, beter bekend als de Moonwalk gecommercialiseerd door Michael Jackson).

Jing "Juice" Wang, meervoudig Nederlands Kampioen Popping, zet zich sinds 1999 in voor de Nederlandse Popping scene door les te geven, te jureren en evenementen te organiseren. Ook ontwikkelde hij het jurysysteem Kozen dat over de hele wereld wordt gebruikt bij verschillende danswedstrijden. 

Ryan “Future” Webb is directeur onderwijs voor Urban Artistry en cultureel ambassadeur voor de Popping community. Hij begeleidt mensen van alle leeftijden, creëert dan curricula, doet dansonderzoek, treedt op, geeft lezingen en neemt actief deel aan culturele uitwisseling, community building, behoud en innovatie.

Programma
Pre-selectie van de battles: 13.30 uur tot 17.00 uur
Start showcases juryleden & battles (1vs1): 20.00 uur (totale prijzengeld: € 1.500)

 

Onderdeel van
Urban dansdagen 2023