#Braincandies Large Live

wedowe
Urban Dansdagen
vr 5 mei ’23 20:30 - 22:40
vr 5 mei ’23
20:30 - 22:40
  • vr 5 mei ’23
    20:30 - 22:40
    Kameleon

#BRAINCANDIES LARGE LIVE is een evenement waar mensen met verschillende achtergronden op een speelse manier met elkaar omgaan, terwijl ze hun mening delen over belangrijke maatschappelijke onderwerpen. 

Deze BRAINCANDIES LIVE SESSION is gewijd aan het thema "De veerkracht van HipHop cultuur". De afgelopen 50 jaar heeft HipHopcultuur zich staande gehouden, waarbij elke generatie voortbouwt op de fundamenten die de vorige heeft gelegd. Het is belangrijk dat we als gemeenschap samenwerken om elkaar te ondersteunen en kennis en vaardigheden over te dragen aan toekomstige generaties dansers. De veerkracht van de HipHop danscultuur getuigt van de kracht van gemeenschap en inspireert ons om ons te blijven ontwikkelen, uitdagingen te overwinnen en vooruitgang te boeken als cultuur. Wij nodigen 5 inspirerende sprekers om hun verhalen met het publiek te delen.

De avondprogramma's bestaan uit 5 talks van ongeveer 10 minuten, met interactieve activiteiten tussen elke talk. Het programma en de talks zijn in het Engels.

 

Sprekers:

1. Ryan “Future” Web  - The Driving Force: Tradition Bearing in Street Dance Culture

Ryan Webb, a dancer with years of experience in various dance forms, embarked on a mission to connect with people and communities of origin. He learned the importance of being a Tradition Bearer through mentorship and realized the need for a full commitment to culture, community, and people.

In his #BRAINCANDIES, "The Driving Force," Ryan shares his personal experiences as a tradition bearer and offers clear guidelines and examples to encourage responsible culture-sharing for those learning art forms outside their community of origin. He also shares his 5 Core Tradition Bearing Principles to help others navigate the process in a mindful and healthy way. Join Ryan as he takes you on a journey through his life, dance, culture, and lifestyle.

2. Frieda Frost - Standpunten en studies: perspectieven op het doorbreken van narratieven
Frieda Frost, bekend danseres, choreograaf en hiphopwetenschapper, boeit het publiek met haar inspirerende reis door de wereld van de HipHop. Aanvankelijk richtte ze zich op het beheersen van bewegingen en muziek, maar al snel verdiepte ze zich in de cultuur en geschiedenis van HipHop en overwon ze uitdagingen als vrouw in een door mannen gedomineerde scene. Haar nieuwsgierigheid bracht haar ertoe het dominante verhaal te bevragen en haar perspectief op breaking te verbreden.  Met een decennium van academisch onderzoek en interdisciplinaire kennis heeft Frieda kritische inzichten opgedaan over breaking als danseres en wetenschapper. Mis de kans niet om Frieda's inspirerende #BRAINCANDIES te horen en leer over haar bijdragen en wensen voor de gemeenschap.

3. Carmen Verduyn - HipHop reform-pedagogie: Over hoe de straten de ouders worden... Opnieuw.
Carmen Verduyn is pedagoge en voorvechtster van HipHop reform-pedagogie. In haar #BRAINCANDIES zal Carmen licht werpen op de transformerende kracht van de HipHop cultuur als een vorm van pedagogie, waarbij de straat opnieuw de ouders wordt. Met haar diepgaande kennis van HipHop en de impact ervan op de opvoeding van jongeren, zal Carmen haar inzichten delen over hoe deze innovatieve aanpak positieve verandering kan creëren, gemeenschappen kan versterken en de toekomst van het onderwijs kan vormgeven. Maak je klaar om geïnspireerd te worden door Carmen's unieke kijk op hoe HipHop een revolutie teweeg kan brengen in de manier waarop we de volgende generatie opvoeden en begeleiden.


4. Paulo Nunes - Voorbij de dansvloer: Gemeenschap, creativiteit en hard werken
Paulo Nunes is Kaapverdiaan van geboorte, maar groeide op in Nederland. Hij staat ook bekend als The Godfather of Dutch Breakdance en is de eerste Nederlandse wereldkampioen. Paulo Nunes is al sinds de jaren tachtig actief in de scene. Nederland groeide al snel uit tot een van Europa's beste breaking landen en Rotterdam was de thuisbasis van de meeste Bboys & Bgirls, waaronder Paulo Nunes bij Dynamic Rockers. Dankzij zijn uitzonderlijke danceskills en persoonlijke visie inspireert hij velen en is hij een levende legende in de Nederlandse scene. In zijn #BRAINCANDIES deelt Paulo een schat aan persoonlijke anekdotes en ervaringen, over gemeenschap, creativiteit en hard werken.

5.Kevin Paradox - De evolutie van de dans: Waar het collectieve bewustzijn ons brengt
Kevin a.k.a. Paradox is een bekende hiphop freestyle danser die talloze battles heeft gewonnen en bekend staat om het feit dat hij zijn studenten op holistische wijze de kunst van freestyle bijbrengt. In zijn #BRAINCANDIES zal hij zijn ervaringen en gedachten delen over de levensduur van de hiphop danscultuur. Kevin zal nadenken over het collectieve bewustzijn van dans over de hele wereld en waar het heen gaat.  Als professioneel danser brengt Kevin een uniek perspectief in het gesprek en zal hij zijn publiek ongetwijfeld inspireren en verlichten.

Bij #BRAINCANDIES LARGE LIVE is het publiek ook een actieve deelnemer, waardoor dit een groepsinspanning wordt in plaats van een taak die alleen op de schouders van de sprekers rust. We hebben plezier, we inspireren elkaar, we delen onconventionele momenten met nieuwe mensen. Vijf sprekers delen een boodschap over het thema “De veerkracht van de HipHopcultuur" en 50 mensen in het publiek worden aangemoedigd tot interactie met elkaar door middel van verschillende creatieve activiteiten. 

  • Na afloop is er een borrel in Kameleon en een afterparty in het Theatercafé.
  • Het programma en de talks zijn in het Engels.

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2024/2025 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer