Double Bill: Through & Nomad

Justin de Jager & Senna Amarnis
Urban Dansdagen
di 2 mei ’23 20:30
di 2 mei ’23
20:30

In deze Double Bill zie je twee korte stukken van twee makers die hun strepen hebben verdiend in de urban scene: Through van Justin de Jager en Nomad van Senna Amarnis. 

Nomad
Nomad

Senna Amarnis staat bekend als pionier in haar dansstijl: LA Style. Ze is een veelgevraagd docente en geeft les op dansopleidingen en workshops overal ter wereld. Nomad is haar eerste theaterstuk en gaat over een groep jonge, eerste generatie migranten op Westerse grond. Zij vormen de brug tussen de vorige generatie die vasthoudt aan hun herkomst en de volgende generatie die hun plek moet vinden in de nieuwe wereld.

Justin de Jager is expert in de threading techniek, die hij toepast in zijn choreografien en mengt met technieken uit de moderene dans. Ook in dit duet zie je het complexe partnerwerk dat een belangrijk onderdeel is van zijn signatuur. In het ontwapenende Through ontleedt de maker voor je ogen de ogenschijnlijke magic trick die het threaden lijkt. In zijn dans blikt Justin terug op zijn prille carrière als choreograaf: de eenzame eerste stappen, de kwetsbare experimenten, het geploeter en getwijfel, de hernieuwde inspiratie en het samenwerken. De solo mondt uit in een duet van Justin met zijn goede vriendin en jarenlange danspartner Tosca Knauf.

Beide makers worden ondersteun door Sample Culture. Justin wordt daarnaast ook ondersteund door DOX en Korzo.

Onderdeel van
Urban dansdagen 2023

Credits

Through
choreografie Justin de Jager performance Justin de Jager, Tosca Knauf artistic coach Leo Spreksel lichtontwerp Wilbert van den Boogert Muziek Andreas Tegnander producent Korzo met dank aan Mirjam Zwanenburg, Jimi Dormans.

Over de makers

Justin de Jager (1997) begon als breakdancer maar door zijn interesse in andere bewegingsvormen, kwam hij vrij snel in aanraking met hedendaagse dans. Na een paar jaar gestudeerd te hebben op verschillende academies, besloot hij in begin 2018 om zijn eigen pad te volgen en zich volledig te verdiepen in het, van de breakdance afkomstige, bewegingsconcept ‘threading’. Justin’s werk word gekenmerkt door zijn complexe partnerwerk en een oneindig vocabulaire die je meeneemt in een hypnotische trance.
In 2019 won hij de publieksprijs van Rotterdam International Duet Choreography Competition (RIDCC), de eerste prijs bij AmsterDans in de categorie ‘emerging dance duets’ en raakte hij in de halve finale van Hollands Got Talent. In 2020 ontving hij de Leo Spreksel Award.

 

Senna Amarnis is een Marokkaanse professionele choreograaf, danser en artistiek coach, geboren en getogen in Nederland. Ze heeft meegedaan aan verschillende televisieshows zoals So You Think You Can Dance, World of Dance en Time to dance. Naast choreograferen heeft Senna gewerkt aan en opgetreden in de Love Yourself wereldtournee met de K-pop band BTS. Ze is internationaal een veelgevraagd jurylid en docente. Haar innovatieve stijl is een combinatie is van storytelling in combinatie met ingewikkelde shape-shifting bewegingen.