Carmen Verduyn & Tessa Gabriels

Off-beat - An evening of experiments

Met:  Polina Skarga, Carmen Verduyn & Tessa Gabriels, Birsu Tamer, Corpo Máquina
do 11 mei ’23 20:30
do 11 mei ’23
20:30
  • do 11 mei ’23
    20:30
    Locatie: Pand P - Grote Zaal

De Urban Dansdagen geeft een podium aan makers uit de urban scene die op zoek zijn naar innovatie, cross overs en experiment.

Vanavond zie je stukken van Polina Skarga, Carmen Verduyn & Tessa Gabriels, Birsu Tamer en Corpo Máquina. Vier performances van uitlopende makers bestrijken een breed scala aan disciplines. Verwacht dans, spoken word, fysiek theater en live muziek.

Programma en makers


Zes Stappen - Birsu Tamer
Oorlog. Dat is: geweld tussen landen. Tussen land X. En land Y. En wij zijn land A. Wij hebben er niets mee te mAAAAAken. Maar ja, dat maakt voor die mensen daar niet uit. Die leven dus in oorlog. Hebben zij ook niet voor gekozen. Maar goed. Nu zitten zij er mee. En daarom zitten wij er nu ook mee. Je weet niet eens waar land X ligt. Hoe reageer je op oorlog terwijl je zelf veilig op de bank zit? Is het wegzappen van geweld ook geweld? Birsu Tamer onderzoekt in deze satirische monoloog de coping mechanismen van de moderne mens in relatie tot het nieuws. Zes Stappen was onderdeel van het talentontwikkelingstraject bij DOX.

Er loopt een lijn - Carmen Verduyn en Tessa Gabriels
Er loopt een lijn is een theatrale SpokenWord performance die het verhaal van intergenerationeel trauma in de vorm van Jan en alleman's typische dinsdag vertolkt.

RYTHM & ROOM - Corpo Máquina Society
Corpo Máquina Society artistiek leider en choreograaf Guilherme Miotto slaat al jaren een brug tussen voetbal en dans. Op vele manieren onderzoekt hij hoe freestyle voetbal een ingang tot de kunsten kan zijn. Ook het duet Rythm & Room tussen Corpo Máquina’s vaste percussionist Pedro Paixão en freestyle voetballer Rowdy Heinen is zo’n experiment. Hierin spelen voetballer en muzikant met elkaar en met elkaars ruimte en ritme. Waar de bal voor Rowdy net zo lichaamseigen is als de darboeka voor percussionist Pedro, begeven ze zich in elkaars territorium en zetten ze zich volop in om de ander te verrassen, te verleiden en te verruimen.

En Route - Polina Skarga
En Route is een artistieke verkenning van de experimentele danser en choreograaf Andrey "Drosha" Grekhov en choreografe en danseres Polina Skarga. Het korte stuk is een voortdurende transformatie van vorm, stem en verhaal. Het verkent de wereld van associatie en betekenis in de menselijke conditie en springt van de ene denkbeeldige wereld in de andere. Choreografie en dans: Polina Skarga. Regie: Andrey “Drosha” Grekhov. 

Credits

Met:  Polina Skarga, Carmen Verduyn & Tessa Gabriels, Birsu Tamer, Corpo Máquina. 

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2024/2025 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer