Buster Keaton in SHERLOCK JR. (1924)

Nederlands Silent Film Festival - Slapstick Saturday
za 14 jan ’23 20:30
Hoogtepunt van het Nederlands Silent Film Festival
za 14 jan ’23
20:30
  • za 14 jan ’23
    20:30
    Philipszaal
  • Je kunt kaarten kopen via de website, telefonisch en aan de balie. 
    Koop gerust nu alvast je kaarten. Mocht de voorstelling verplaatst of geannuleerd worden, dan bieden we je een alternatieve datum, tegoedbon of restitutie aan. Bekijk hier onze flexibele retourregeling

De hoofdfilm van het Nederlands Silent Film Festival, het jaarlijkse eerbetoon aan de grote slapstick-sterren van de film, is dit jaar Buster Keatons Sherlock Jr. (1924).

In de film speelt Keaton een jonge filmoperateur die ervan droomt ooit een groot detective te worden. Het is een virtuoze film waarin elk aspect van Keatons briljante stijl van filmmaken wordt uitgelicht.  

Voor de pauze de vertoning van twee korte films. Allereerst Laurel and Hardy In WE FAW DOWN (1928) waarin het bekende duo hun vrouwen er van probeert te overtuigen dat ze wel degelijk naar het theater zijn geweest. Daarna king of comedy Harold Lloyd in NEVER WEAKEN (1921), waarin hartgebroken Harold op onhandige wijze zich van het leven probeert te beroven en denkt in de hemel te zijn beland. Ook maken we kennis met slapstick sterren uit het Nasty Women programma.  

  • Alle films worden live begeleid door het NSFF Ensemble o.l.v. Daan van den Hurk.
  • De Slapstick Saturday is onderdeel van het Nederlands Silent Film Festival dat plaatsvindt van 12 t/m 15 januari 2023 in Pand P en Parktheater Eindhoven. Het volledige programma vind je op nsff.nl.