Hou me vast. Laat me los.

Krachtvoer Theater
za 25 jun ’22 14:00
Een beeldende, levendige zoektocht naar de essentie van elkaar vasthouden en loslaten met jong en oud
za 25 jun ’22
14:00
  • za 25 jun ’22
    14:00
    Kameleon

Iedereen is geboren, iedereen gaat een keer dood. Dit universele feit verbindt ons. Maar wat doet de zekerheid van de dood, de zekerheid van een toekomstig afscheid met ons?

Zijn we ons hiervan bewust tijdens ons leven of dringen we deze wetenschap liever naar de achtergrond? En kunnen we de aanwezigheid van de dood in ons eigen leven nog naar de achtergrond dringen als de dood dichtbij komt? Door ziekte en oorlog. Hoe gaan we daarmee om? En hoe beïnvloedt dat ons gedrag ten opzichte van de belangrijke anderen in ons leven? Onze kinderen? Onze ouders? 

Zijn we nu alleen nog maar banger voor de dood dan hiervoor? Of ontstaat er misschien ook een nieuwe verhouding tot het feit dat we ooit gaan sterven? Kunnen we ondanks (of dankzij) de aanwezigheid van de dood samen het leven vieren? 

In een mix van beeldende taal, bewegingsimprovisaties en film neemt KRACHTVOER Theater je mee in de zoektocht van vijf bijzondere duo’s (kinderen en hun ouder/ouderen) naar het elkaar vasthouden en weer moeten loslaten. 

''Als ik weet dat ik morgen doodga, dan wil ik vandaag…''

Credits

Concept en regie Maddy Kok Film Gegam Soghomonyan Beeld en geluid Danny de Vlugt Drum Frank van Run Tekst Sjoerd Kuyper

Deze voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door Vitalis WoonZorg Groep Wilgenhof, Parktheater Eindhoven, de Provincie Noord-Brabant en het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant.

Open Dag Parktheater

Op zondag 4 september gaan onze deuren wagenwijd open en trakteren we jong en oud op gratis sneak previews van seizoen 22/23.

Met onder andere Kruimeltje, Rayen Panday, Assepoester, Opera Zuid, Before After en Merijn Scholten.

 

Meer info