Belle en het Beest

Balletschool Liesbeth Hagenaar
za 18 jun ’22 16:00 - 18:15
za 18 jun ’22
16:00 - 18:15
  • za 18 jun ’22
    16:00 - 18:15
    Pauze 16:50
    Hertog Jan Zaal
    Geweest

Balletvoorstelling Belle en het Beest wordt uitgevoerd door ongeveer 180 dansers van de Balletschool Liesbeth Hagenaar uit Eindhoven en ’s-Hertogenbosch. In de leeftijd van 4 t/m 79 jaar zullen zij schitteren in het klassieke ballet Belle en het Beest, in een bewerking door Liesbeth Hagenaar van het sprookje La Belle et la Bete van Gabrielle-Suzanne Barbot de Villeneuve en Jeanne-Marie Leprince de Beaumont. 

Het verhaal
Er was eens een jonge prins, die in een schitterend kasteel woonde. Hoewel hij alles had, was de prins verwend, egoistisch en heel onaardig. Op een winteravond klopte er een oude bedelaarster aan en bood hem een roos aan, als zij mocht schuilen voor de bittere kou in het kasteel. Vol afkeer om haar verwilderde uiterlijk, lachte de prins de oude vrouw uit. Ze waarschuwde hem dat hij zich niet door het uiterlijk moest laten bedriegen, want werkelijke schoonheid vind je binnenin. 

Toen de prins haar nogmaals de deur wees, sprak de vrouw die in werkelijkheid een tovenares was, een verschrikkelijke vloek uit over de prins en alle kasteelbewoners. Ze veranderde de prins in een afzichtelijk Beest….. De roos, die zij hem had gegeven, was een betoverde roos… Als hij iemand anders kon liefhebben en ook haar liefde kon winnen, voordat het laatste rozenblaadje eraf viel, dan pas zou de vloek opgeheven worden, anders zou hij eeuwig een Beest blijven. Wie zou er ooit kunnen houden van een afzichtelijk Beest?