It Went Dark

Studio Puck van Dijk
vr 1 jul ’22 - za 16 jul ’22
Immersieve theaterbeleving op locatie
vr 1 jul ’22
-
za 16 jul ’22

It Went Dark is een immersieve theaterbeleving op een unieke locatie. De voorstelling begint met een route over een verlaten industrieterrein. 

Je vader spreekt je toe via een koptelefoon, hij leidt je naar Charlie, je enige zus. Wanneer je haar hebt gevonden in een verlaten loods, maak je samen met de andere deelnemers de zintuiglijke ontknoping mee van het verhaal. Door de combinatie van interactieve videoprojecties, live performance en een gepersonaliseerde geluidservaring is It Went Dark een audiovisueel spektakel, waarin jij een hoofdrol speelt.

Jij en je zus Charlie hebben elkaar al jaren niet gesproken. De laatste keer dat je haar zag, noemde ze jou een lafaard, pakte ze haar tas en vertrok ze met slaande deuren. Haar vertrek was het begin van een jarenlange stilte tussen jullie. Maar nu moet je haar vinden om de laatste wens van jullie vader te vervullen. Geleid door zijn stem reis je af naar de oude stad, die geteisterd wordt door straling en hitte. Daar voert Charlie een gevaarlijke strijd die zij nooit op zal geven. Hoe zal het zijn om haar terug te zien? Wat zul je aantreffen op de plek waar het leven zich in de schaduw afspeelt? 

  • Locatie: het startpunt van de voorstelling is de hoek van de Hurksestraat en de Rooijakkersstraat in Eindhoven (Rooijakkersstraat 1). De voorstelling eindigt bij de Hurkse Bogen, kom je met de auto? Dan kun je het beste bij de Hurkse Bogen je auto parkeren.  
  • Een deel van de voorstelling is een wandeling in de buitenlucht. Zorg dat je op tijd aanwezig bent (minimaal 5 minuten van tevoren, tot maximaal 15 minuten) in verband met de tijdsloten. 

 

Credits

Charlie Marie Korbl & Veronique Post Stem vader Bartho Braat Concept & Regie Puck van Dijk Tekst Lisa Weeda, Puck van Dijk Interactie Ontwerp Joël Vegt Sound Design Stefan Meutstege