Felix Kops

Anne-Fay's Reaspora

DOX
wo 15 mrt ’23 20:30
Intiem en krachtig concert over kolonialisme
wo 15 mrt ’23
20:30
  • wo 15 mrt ’23
    20:30
    Philipszaal
  • Je kunt kaarten kopen via de website, telefonisch en aan de balie. 
    Koop gerust nu alvast je kaarten. Mocht de voorstelling verplaatst of geannuleerd worden, dan bieden we je een alternatieve datum, tegoedbon of restitutie aan. Bekijk hier onze flexibele retourregeling

Hoe ontdek je je familiegeschiedenis als de geschiedenisboeken maar één kant van het verhaal vertellen? Verhalen over slavernij stromen door je bloed, maar zijn door je familie nooit verteld. Deze voorstelling is een wereldreis langs de routes van de slavernij.

We volgen een witte vrouw op zoek naar haar familieverleden via haar ouders, grootouders, overgrootouders en vele generaties daarvoor. Bloedbanden die werelddelen overstaken in een zoektocht naar een beter leven. Zangeres Anne-Fay Kops en filmmaker Felix Kops reisden van Nederland via Aruba en Curaçao naar Suriname en Ghana op zoek naar verhalen over hun afkomst.In al deze landen maakten zij muziek met lokale producers en filmden beelden op de voormalige plantages in Suriname, op de Atlantische Oceaan en in een slavenfort in Ghana. Zij verwerken de mensen, hun verhalen en de muziek van deze reis in nummers vol Hiphop, soul, gospel, elektronica en traditionele stijlen uit de landen van hun voorouders.

In aanloop naar deze voorstelling maakten Anne-Fay en Felix in 2020, in samenwerking met Paradiso Melkweg Productiehuis, met dit materiaal een muziekshow die in première ging in de Melkweg. De show ontving lovende kritieken. Zij sluiten hun reis vol persoonlijke verhalen, muziek, dans en XL visuals af in de theatermuziekshow Anne-Fay’s Reaspora.

Kom na afloop naar
STROOM Meet Up 
Gisèle Mambre gaat in gesprek met de makers van deze voorstelling.

Onderdeel van
STROOM

Credits

Regie Timothy de Gilde Concept Anne-Fay Kops en Felix Kops Tekst Bodil de la Parra Spel en zang Anne-Fay Kops Vormgeving Felix Kops

STROOM

Laat je inspireren door de nieuwe generatie theatermakers