Anne-Fay's Reaspora

DOX
wo 15 mrt ’23 20:30 - 21:40
Intiem en krachtig concert over kolonialisme
wo 15 mrt ’23
20:30 - 21:40
  • wo 15 mrt ’23
    20:30 - 21:40
    Philipszaal
    Geweest

Hoe ontdek je je familiegeschiedenis als de geschiedenisboeken maar één kant van het verhaal vertellen? Verhalen over slavernij stromen door je bloed, maar zijn door je familie nooit verteld. Deze voorstelling is een wereldreis langs de routes van de slavernij.

We volgen een witte vrouw op zoek naar haar familieverleden via haar ouders, grootouders, overgrootouders en vele generaties daarvoor. Bloedbanden die werelddelen overstaken in een zoektocht naar een beter leven. Zangeres Anne-Fay Kops en filmmaker Felix Kops reisden van Nederland via Aruba en Curaçao naar Suriname en Ghana op zoek naar verhalen over hun afkomst. In al deze landen maakten zij muziek met lokale producers en filmden beelden op de voormalige plantages in Suriname, op de Atlantische Oceaan en in een slavenfort in Ghana. Zij verwerken de mensen, hun verhalen en de muziek van deze reis in nummers vol Hiphop, soul, gospel, elektronica en traditionele stijlen uit de landen van hun voorouders.

In aanloop naar deze voorstelling maakten Anne-Fay en Felix in 2020, in samenwerking met Paradiso Melkweg Productiehuis, met dit materiaal een muziekshow die in première ging in de Melkweg. De show ontving lovende kritieken. Zij sluiten hun reis vol persoonlijke verhalen, muziek, dans en XL visuals af in de theatermuziekshow Anne-Fay’s Reaspora.

 

Let op: in de theatervoorstelling Reaspora worden de volgende gevoelige onderwerpen behandeld en trigger gevoelige technieken gebruikt: 

Content Waarschuwing: Racisme & het N-woord 
Zoals racistische termen, citaten en ervaringen en andere voorbeelden van racisme. De voorstelling bevat ook grafische beelden van historische plekken in relatie tot slavernij.

Trigger Waarschuwing: Gebruik van een stroboscoop 
Bezoekers aan de voorstelling worden blootgesteld aan lichtflitsen, -effecten en -patronen die toevallen kunnen opwekken.

Kom na afloop naar
STROOM Meet Up 
Gisèle Mambre gaat in gesprek met de makers van deze voorstelling.

‘’Intiem en krachtig concert over kolonialisme’’

Theaterkrant

Credits

Regie Timothy de Gilde Concept Anne-Fay Kops en Felix Kops Tekst Bodil de la Parra Spel en zang Anne-Fay Kops Vormgeving Felix Kops

STROOM

Laat je inspireren door de nieuwe generatie theatermakers

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2023/2024 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer