Nick van Tiem

Recht

DOX
di 28 feb ’23 19:30 - 20:35
Waar heb jij recht op?
di 28 feb ’23
19:30 - 20:35
  • di 28 feb ’23
    19:30 - 20:35
    Philipszaal
  • Je kunt kaarten kopen via de website, telefonisch en aan de balie. 
    Koop gerust nu alvast je kaarten. Mocht de voorstelling verplaatst of geannuleerd worden, dan bieden we je een alternatieve datum, tegoedbon of restitutie aan. Bekijk hier onze flexibele retourregeling

Bepalen anderen wie jij bent of bepaal je zelf welke rol je speelt? Als je niks doet, verandert er ook niks. Een voorstelling over het vormen van je eigen identiteit en de vraag waar je recht op hebt in het leven.

Max is lelijk, dat weet hij wel zeker. En knappe mensen begrijpen niet hoe dat is, lelijk en onaantrekkelijk zijn. Het maakt Max ontzettend boos. Op zijn overbuurmeisje Lisa, zijn moeder, op de meisjes die hem niet zien staan en op de jongens die wél gezien worden door die meisjes. Max is boos op iedereen en de hele wereld.

Regisseur Thimothy de Gilde kwam op het idee voor Recht toen hij las over de 'incel-beweging', een groep mannen die geen seks hebben maar vinden dat ze hier wél recht op hebben. Hij werkt samen met choreograaf Dalton Jansen die de emoties van Max naar contemporary moves vertaalt.

Kom na afloop naar
STROOM Meet Up 
Oscar de Boer gaat in gesprek met de makers van deze voorstelling.

Onderdeel van
STROOM
Philipszaalpas

Credits

Regie Timothy de Gilde Tekst Lowie van Oers Spel en dans Joep Paddenburg, Juan Zyad, Noah van der Burgt en Dalton Jansen

STROOM

Laat je inspireren door de nieuwe generatie theatermakers