The Social Sorting Experience

The Smartphone Orchestra
wo 25 jan ’23 19:30 - 20:20
Interactieve performance waarin theater, gaming en muziek samenkomen
wo 25 jan ’23
19:30 - 20:20
  • wo 25 jan ’23
    19:30 - 20:20
    Philipszaal
    Geweest

Ben jij een influencer of juist een trol die nog in de kast zit? Jouw likes onthullen alles en worden gebruikt om je te manipuleren tot kopen en kijken. Ze kunnen zelfs beïnvloeden op welke partij je stemt. Ondervind de macht van digitale platformen tijdens deze absurdistische en interactieve performance.

In The Social Sorting Experience van The Smartphone Orchestra komen theater, gaming en muziek samen en speel jij samen met je smarphone de hoofdrol! En misschien maak je tegelijkertijd wel een paar nieuwe, goede oude, analoge vrienden. De voorstelling sluit perfect aan bij de belevingswereld en het social mediagebruik van jongeren. Met deze theatrale ervaring kunnen ze voor het eerst echt ervaren hoeveel invloed digitale platformen hebben en hoeveel data ze eigenlijk weggeven.

  • Exclusief consumptie

Over the Social Sorting Experiment

Eerder ging The Social Sorting Experiment in première op IDFA DocLab, had internationaal succes op SXSW, het Flipside Festival Singapore en Sheffield Doc/Fest, werd genomineerd voor een Gouden Kalf en was ook te zien op Theaterfestival De Parade.

Credits

Concept Steye Hallema, Eric Magnée, Hidde de Jong, Marieke Nooren Presentatie Steef Hupkes of Steye Hallema Muziek Eric Magnée

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2023/2024 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer