Barbara Raatgever

Keizer zonder Kleren

De Spelersfederatie i.s.m. De Theatertroep
zo 7 mei ’23 14:30
Komische en satirische voorstelling over de Moraal van onze tijd
zo 7 mei ’23
14:30
  • zo 7 mei ’23
    14:30
    Philipszaal
  • Je kunt kaarten kopen via de website, telefonisch en aan de balie. 
    Koop gerust nu alvast je kaarten. Mocht de voorstelling verplaatst of geannuleerd worden, dan bieden we je een alternatieve datum, tegoedbon of restitutie aan. Bekijk hier onze flexibele retourregeling

We zien hoe de heersende macht, vastgeroest in zijn eigen idee over hoe het 'heurt' te zijn, uiteindelijk van zijn troon valt door een ogenschijnlijk onschuldige vraag van buitenaf.

Keizer zonder Kleren is een volwassen versie van het sprookje over de kledingloze keizer in de geest van Molière, met extravagante jurken, pruiken, valpartijen, hypocrisie en leugens om bestwil. In navolging van de hitserie Bridgerton en de kostuumkomedie The Favourite is Keizer zonder Kleren een scherp komisch en satirisch kostuumdrama dat lak heeft aan historische feiten.

De Spelersfederatie is een nieuw ensemble van autonome toneelspelers, -schrijvers en -makers zonder vaste regisseur. De toneelspelersploeg staat centraal. Dat is niet alleen een artistieke keuze, het is ook een ideaal. Het brengt nieuw repertoire van Nederlandstalige toneelschrijvers en radicale bewerkingen van bestaande stukken, waarbij komedie het uitgangspunt is.

Onderdeel van
Philipszaalpas

Credits

Van en met Rosa Asbreuk, Patrick Duijtshoff, Kyrian Esser, Sam Ghilane, Elisabeth ten Have, Timo Huijzendveld, Bartel Jespers, Nicoline Raatgever, Jonata Taal. Regie Erasmus MacKenna Tekst Jamal Ouariachi i.s.m. de Spelersfederatie Dramaturgie Céline Buren Samenwerkingspartner Internationaal Theater Amsterdam