Barbara Raatgever

Keizer zonder Kleren

De Spelersfederatie i.s.m. De Theatertroep
zo 7 mei ’23 14:30 - 16:05
Komische en satirische voorstelling over de Moraal van onze tijd
zo 7 mei ’23
14:30 - 16:05
  • zo 7 mei ’23
    14:30 - 16:05
    Philipszaal
    Geweest

We zien hoe de heersende macht, vastgeroest in zijn eigen idee over hoe het 'heurt' te zijn, uiteindelijk van zijn troon valt door een ogenschijnlijk onschuldige vraag van buitenaf.

Keizer zonder Kleren is een volwassen versie van het sprookje over de kledingloze keizer in de geest van Molière, met extravagante jurken, pruiken, valpartijen, hypocrisie en leugens om bestwil. In navolging van de hitserie Bridgerton en de kostuumkomedie The Favourite is Keizer zonder Kleren een scherp komisch en satirisch kostuumdrama dat lak heeft aan historische feiten.

De Spelersfederatie is een nieuw ensemble van autonome toneelspelers, -schrijvers en -makers zonder vaste regisseur. De toneelspelersploeg staat centraal. Dat is niet alleen een artistieke keuze, het is ook een ideaal. Het brengt nieuw repertoire van Nederlandstalige toneelschrijvers en radicale bewerkingen van bestaande stukken, waarbij komedie het uitgangspunt is.

Onderdeel van

"Een zeer geslaagd, komisch kostuumdrama met fijne acteurs" ★★★★

1eRang.nl

Credits

Van en met Patrick Duijtshoff, Kyrian Esser, Elisabeth ten Have, Timo Huijzendveld, Bartel Jespers en Nicoline Raatgever Regie Amira Duynhouwer Tekst Jamal Ouariachi Dramaturgie Céline Buren Samenwerkingspartner Internationaal Theater Amsterdam

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2023/2024 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer