D̶A̶R̶K̶MATTER

Cherish Menzo | Frascati Producties
di 28 mrt ’23 20:30
di 28 mrt ’23
20:30
  • di 28 mrt ’23
    20:30
    Locatie: Natlab (Kastanjelaan 500, Eindhoven)
    Geweest

De manier waarop wij kijken naar ons eigen lichaam en dat van de ander wordt gestuurd door onze verhalen, politieke denkbeelden, vooroordelen en geschiedenis. In het dansduet Darkmatter zoeken dansers Cherish Menzo en Camilo Mejía Cortés, ondersteund door een tienkoppig Distorted Rap Choir, naar manieren om hun lichamen los te weken van die opgedrongen perceptie.

Met haar krachtige danstaal creëert Cherish Menzo een utopische vrije ruimte die vastgeroeste stereotypen ontleedt, vervreemdt en becommentarieert, aangestuurd door verbeeldingskracht en fantasie. Inspiratie komt voort uit het posthumanisme, waarbij het lichamelijke wordt overstegen, en het afro-futurisme, waarbij vanuit een Afrikaans of zwart perspectief wordt gekeken naar sciencefiction, technologie en fantasy en de eeuwenlange koloniale en culturele dominantie geen rol speelt. 

Het tienkoppige koor, samengesteld uit lokale performers, vergezelt Menzo en Cortés op het toneel en begeleidt hen met rap anthems. Dit zorgt ervoor dat er in elke speelstad een andere groepsdynamiek ontstaat, met nieuwe verhoudingen en verhalen, die het lokale maar ook het universele verbinden.

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2023/2024 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer