Borboletas

Orkater | Gery Mendes
do 2 feb ’23 20:30
do 2 feb ’23
20:30
  • do 2 feb ’23
    20:30
    Pand P Grote Zaal
  • Je kunt kaarten kopen via de website, telefonisch en aan de balie. 
    Koop gerust nu alvast je kaarten. Mocht de voorstelling verplaatst of geannuleerd worden, dan bieden we je een alternatieve datum, tegoedbon of restitutie aan. Bekijk hier onze flexibele retourregeling

Een vader en een zoon. Allebei met herinneringen. Mooie plaatjes op het netvlies, maar daarachter, dieper in het lijf, verder in de achterkamers van het geheugen, liggen de weggedrukte beelden.

Borboletas gaat over een oorlog. Een oorlog die voor een vader en zoon iets anders betekende. Voor de vader is het een uitvlucht, de mogelijkheid om de armoede en zijn eiland achter zich te laten en naar het Westen te varen om ooit als koning terug te keren. Voor de zoon is het iets dat hij denkt te herkennen in zijn vader, in zijn vurige temperament of stille aanwezigheid.

De solo Borboletas van de uit Kaapverdië afkomstige muzikant en acteur Gery Mendes ontstond vanuit gesprekken met zijn vader: een muzikale dans kriskras door de tijd, langs de liefde, de misère van zijn jeugd, dienstplichtig vechten voor een regime dat zijn volk onderdrukt, langs het geweten, naar de vraag: was mijn vader een held of een verrader?

  • Exclusief consumptie
Onderdeel van
Pand P

Over Gery Mendes

Als verhalenverteller en multi-instrumentalist met wortels in de hiphop, gebruikt Gery Mendes de muziek die in zijn dna zit: Kaapverdiaanse muziek zoals morna, funana, batuku, opzwepende West Afrikaanse feestmuziek, en hiphop. Bij Orkater maakte hij met Orkatercollectief Sir Duke de voorstellingen The Black out van ’77, Hatta & De Kom, en Guilty until Proven en was hij verantwoordelijk voor de muziek van Woiski vs. Woiski en De Gliphoeve waarin hij ook als speler en muzikant te zien was.

Pand P

Theatervoorstellingen in de intieme zaal van Pand P