Casper Koster

Motherland

Jip Smit
do 24 nov ’22 20:30
do 24 nov ’22
20:30
  • do 24 nov ’22
    20:30
    Locatie: Natlab (Kastanjelaan 500, Eindhoven)
  • Je kunt kaarten kopen via de website, telefonisch en aan de balie. 
    Koop gerust nu alvast je kaarten. Mocht de voorstelling verplaatst of geannuleerd worden, dan bieden we je een alternatieve datum, tegoedbon of restitutie aan. Bekijk hier onze flexibele retourregeling

Hier op ‘De Eilanden’ worden mannen 80 jaar en leven vrouwen maar drie dagen. Maar dan wordt Katinka geboren… Motherland vertelt het verhaal van een strijdlustige vrouw die anders is en zich zal verzetten tegen de gevestigde orde. 

Deze solovoorstelling van Jip Smit is een ode aan het fantasy-genre. Hij daagt je uit de grenzen van je verbeeldingskracht te verleggen. Door afstand te nemen van de realiteit kunnen we onze verbeeldingskracht juist beter bekijken en bevragen. We komen er dan wellicht achter dat ze op ‘De Eilanden’ minder van ons verschillen dan we denken. Hoofdpersonage Katinka begeeft zich in een verhaal vol zwarte humor op een gevaarlijke zoektocht naar haar identiteit. Waar Game of Thrones en The Office elkaar ontmoeten, worden actuele thema’s als norm-denken en man/vrouw verhoudingen aan de kaak gesteld. Katinka zal het kwaad van haar verleden in de ogen moeten kijken en zich bevrijden van de heersende norm.