Sofie Knijff

Lady Chatterley’s Lover

De Warme Winkel (voorheen toneelgroep Amsterdam)
do 10 nov ’22 - za 12 nov ’22
Voorstelling over een opwindende schandaalroman
do 10 nov ’22
-
za 12 nov ’22

Florian Myjer en Lisa Verbelen gaan de dans aan met een roman die bijna een eeuw geleden een groot schandaal veroorzaakte.

In de beruchte en grensverleggende roman Lady Chatterley’s Lover (1928) van D.H. Lawrence valt de adellijke Constance Chatterley halsoverkop voor de brute charmes van boswachter Oliver Mellors. Vanwege de opwindende inhoud veroorzaakte de roman een groot schandaal. Florian Myjer en Lisa Verbelen gaan, houvast zoekend in het verleden van henzelf en van het begin 20e-eeuwse Engeland, de dans aan met deze schandaalroman.

Onderdeel van
LET'S TALK ABOUT SEX

“Lady Chatterley’s Lover is een verpletterende tirade tegen de heteroseksuele norm.” ★★★★★

NRC

Credits

Tekst Florian Myjer, Lisa Verbelen en Marieke de Zwaan Regie Ward Weemhoff Spel Florian Myjer en Lisa Verbelen Naar D.H. Lawrence

toneelgroep Amsterdam (voorheen De Warme Winkel) opereert graag op het scherpst van de maatschappelijke en artistieke snede. Geschiedenis en literatuur zijn vaak de inspiratie voor voorstellingen die hun pijlen richten op het heden.

De Warme Winkel zocht sinds haar oprichting al naar een naam die beter communiceert waar zij voor staat. Liefhebbers associëren hun naam misschien met artistiek avontuur, maar in het algemeen wekt hij een heel andere indruk. Nu kwam er een historische naam vacant die beter uitdraagt waar ze voor staan en waar ze heen willen, en die naadloos aansluit op hun oeuvre vol kunsthistorische citaten en toe-eigening, brutaliteit en experiment. Vanaf heden heet De Warme Winkel daarom ‘toneelgroep Amsterdam’.

LET'S TALK ABOUT SEX

Een sexy theaterfestival in november