Het Debuut 2022

Via Rudolphi Producties
do 13 okt ’22 19:30
Ontdek aanstormend theatertalent
do 13 okt ’22
19:30
  • do 13 okt ’22
    19:30
    Pand P Grote Zaal
    Geweest

Een selectie van de meest veelbelovende afstudeervoorstellingen van 2022. Als een van de eersten zie je de makers van de toekomst, pioniers waar je ongetwijfeld nog veel van gaat horen.

Drie voorstellingen vormen samen een avontuurlijke theateravond. Welke voorstellingen je gaat zien blijft nog even een verrassing. Het Debuut is voor de avontuurlijke, nieuwsgierige en open minded theaterbezoeker die als eerste nieuw talent wil ontdekken.

Het Showtje - Just van Bommel en Emma Adrianne van den Elshout
Een tekstperformance over kleine verwonderingen.

Over elektrische fietsen die je met je telefoon kan ontgrendelen, en wat je dan doet als die telefoon leeg is? Waar gaat, na een grote ramp, al dat puin eigenlijk heen? Bijvoorbeeld hele gebouwen, dat kan je niet gewoon bij de plaatselijke stort neergooien, toch…? Over eenzaamheid. Waar gaan we hierna heen, en lijkt dat misschien op in een floating bad liggen met het licht uit?

Het Showtje is een associatieve denkstroom over alles dat langskomt als je net als Emma en Just maar niet in slaap kan vallen…

Over de makers
Emma Adrianne van den Elshout (zij/haar) (1998) en Just van Bommel (hij/zij/hen) (1999) studeerden aan de Toneelacademie Maastricht, richting regie en performance. Samen maken ze werk over dingen waar waarschijnlijk niemand over nadenkt, en die dan toch confronterender blijken dan ze van te voren dachten.

Tijdens haar opleiding liep Emma Adrianne van den Elshout stage bij het Noord Nederlands Toneel. Ze werkte als regieassistent van Mart van Berckel mee aan Seven Lost Songs. Emma werkt graag vanuit beweging, het onderzoek en beeldend theater. Samen met Noah Janssen maakt ze in het najaar een voorstelling voor de Winterkaravaan.

Just van Bommel was afgelopen zomer te zien in The Midnight Special van Boslab Theaterfestival van het Amsterdamse Bostheater. Just volgde de vooropleiding bij De Noorderlingen. Samen met Jim Buskens (Het Debuut 2021) maakte zij afgelopen seizoen een stuk bij Dansateliers. Zijn werk komt vaak voort uit een ergernis of fascinatie voor gevestigde normen.

Credits
Concept & tekst: Just van Bommel en Emma van den Elshout Spel: Just van Bommel Regie: Emma van den Elshout Met dank aan: On Ice een theatermonoloog van Suzanne Grotenhuis, Toneelacademie Maastricht, Tobi Lakmaker, iemand op de Zeedijk, Annie en Koningin Juliana.

DREAMING - Marie-Mae van Zuilen
Op zoek naar een weg uit de werkelijkheid reizen we op surreële wijze door de muzikale beeldende wereld van DREAMING. Een voorstelling in concertvorm over vastzitten in een gebeurtenis. Er tekent zich een strijd af tussen acceptatie en wegstoppen, exhibitionisme en ontkenning. Op zoek naar een ontsnapping. Als die al mogelijk is. Waarschuwing: schokkende inhoud! Deze voorstelling bevat expliciete inhoud over seksueel geweld.

Over de maker
Marie-Mae van Zuilen (1998) studeerde af aan ArtEZ - de Arnhemse toneelschool als actrice en theatermaker. En speelde tijdens haar opleiding in verschillende films en televisieseries, zoals Instinct en Klem. Daarnaast liep ze stage bij Het Nationale Theater in de voorstelling Yerma, een regie van Eline Arbo. Tijdens haar opleiding ontdekte Marie-Mae naast haar liefde voor spelen, ook haar makende en muzikale kanten. Voor haar afstudeer werk componeerde en schreef zelf haar eigen muziek en teksten. Vanuit dit conceptalbum maakte zij de theatrale vertelling DREAMING.

Credits
Concept, tekst, muziek, spel: Marie-Mae van Zuilen Maakbegeleiding: Mara van Vlijmen Eindregie: Jip Vuik Kostuumadvies: Valerie Pos Met dank aan: Steven Ivo, Debbie Oskam, Merel Pauw

ADOLESCENTJE & ADOLESCENTJE - Myrte Siebinga en Thibaud Dooms
Wat blijft er over als alles van z’n voetstuk valt? In deze tragikomische montagevoorstelling kruipen Myrte en Maurits in de huid van een reeks figuren die op het eerste gezicht niks met elkaar te maken lijken te hebben, maar toch tegen hetzelfde aanlopen: ze hadden er meer van verwacht.

Van een baby in de baarmoeder met een reeds-ontwikkelde-burn-out, naar een huiskat die op zoek gaat naar zingeving tussen de gekende vier muren, tot een anonieme hulplijn voor mensen met wie het wel goed gaat. Op speelse wijze nemen ze het publiek mee in hun absurde, associatieve denkwereld. Theater in haar oervorm, de verbeelding aan de macht! 

Over de makers
Myrte Siebinga (1998) en Thibaud Dooms (2001) zijn vierdejaars studenten aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. Samen vormen zij theaterduo DIE TWEE. Myrte volgde voor de toneelschool de MBO Theaterschool in Rotterdam en daarna de vooropleiding in Amsterdam. Thibaud studeerde eerder woordkunst-drama aan het Leuvense Lemmensinstituut. Het werkt op dit moment met Naomi Velissariou en Floor Houwink ten Cate aan de voorstelling Atropa. In Het Debuut wordt Thibaud vervangen door Maurits Wijmenga.

Credits
Tekst en concept: Myrte Siebinga en Thibaud Dooms Spel: Myrte Siebinga en Maurits Wijmenga

  • Exclusief consumptie
Onderdeel van
Pand P

“Het Debuut geeft beginnende theatermakers een zinvol zetje in de richting van een professionele praktijk.” ★★★★

NRC

Pand P

Theatervoorstellingen in de intieme zaal van Pand P