Marc de Groot

Spuug van God

Willem de Bruin | Likeminds
za 27 aug ’22 - zo 28 aug ’22
Een voorstelling over identiteit, familie en anders zijn in een oer-Hollands dorp
za 27 aug ’22
-
zo 28 aug ’22

Een kameleon verandert van kleur, maar is nog steeds een kameleon. Willem komt ook in verschillende kleuren. Maar wie Willem is weet niemand. Zelfs Willem niet.

Willem de Bruin confronteert ons met de vraag wat het betekent om als gekleurde jongen op te groeien in een oer-Hollands dorp in de polder. Hij valt in verschillende identiteiten uit elkaar, die hij niet bij elkaar krijgt. Er zijn veel versies van Willem en hij is niet anders gewend dan zich aan te passen aan de situatie. Voor elk gezelschap filtert hij een stukje Willem weg of voegt juist elementen toe. Zijn vader leerde hem te lachen naar de wereld. Wat van binnen zit, binnen te houden. Aanpassen, daarin is Willem een kei.

Willem de Bruin (1985) is muzikant en acteur en onder andere bekend van The Opposites. Hij bracht in 2018 zijn zeer lovend ontvangen soloalbum Man in nood uit en maakte in datzelfde jaar zijn speelfilmdebuut in Catacombe. Bij Likeminds maakt hij nu zijn eerste theatervoorstelling Spuug van God.

Lekker eten vooraf
Van tevoren lekker eten? Inge’s Eettafel kookt met biologische producten van de Genneper Hoeve. Het diner bestaat uit twee gangen met brood en smeersels vooraf. De kosten zijn € 25,50. Vanaf 18.00 uur ben je welkom, we gaan om 18.30 uur aan tafel. Bij te boeken bij je tickets. 

  • Locatie: Genneper Hoeve, Tongelreeppad 1, 5644 RZ Eindhoven. Voor de voorstelling verzamelen we vanaf 20.00 uur op het erf. 
  • Kom je met de auto? Parkeren kan op de Antoon Coolenlaan bij het IJssportcentrum Eindhoven. 
  • De voorstelling vindt buiten plaats, zorg voor warme kleding bij kouder weer. 
  • Deze voorstellingen programmeren we in samenwerking met de Effenaar.

''Muzikale stem in het donker over racisme.''

Theaterkrant

Credits

Concept, tekst, spel Willem de Bruin Regie Eva Line de Boer Muziek Willem de Bruin, Morien van der Tang, Stephan Boers, Jheynner Argote

Open Dag Parktheater

Op zondag 4 september gaan onze deuren wagenwijd open en trakteren we jong en oud op gratis sneak previews van seizoen 22/23.

Met onder andere Kruimeltje, Rayen Panday, Assepoester, Opera Zuid, Before After en Merijn Scholten.

 

Meer info