Marc de Groot

Spuug van God

Willem de Bruin | Likeminds
za 27 aug ’22 - zo 28 aug ’22
Een voorstelling over identiteit, familie en anders zijn in een oer-Hollands dorp
za 27 aug ’22
-
zo 28 aug ’22

Een kameleon verandert van kleur, maar is nog steeds een kameleon. Willem komt ook in verschillende kleuren. Maar wie Willem is weet niemand. Zelfs Willem niet.

Willem de Bruin confronteert ons met de vraag wat het betekent om als gekleurde jongen op te groeien in een oer-Hollands dorp in de polder. Hij valt in verschillende identiteiten uit elkaar, die hij niet bij elkaar krijgt. Er zijn veel versies van Willem en hij is niet anders gewend dan zich aan te passen aan de situatie. Voor elk gezelschap filtert hij een stukje Willem weg of voegt juist elementen toe. Zijn vader leerde hem te lachen naar de wereld. Wat van binnen zit, binnen te houden. Aanpassen, daarin is Willem een kei.

Willem de Bruin (1985) is muzikant en acteur en onder andere bekend van The Opposites. Hij bracht in 2018 zijn zeer lovend ontvangen soloalbum Man in nood uit en maakte in datzelfde jaar zijn speelfilmdebuut in Catacombe. Bij Likeminds maakt hij nu zijn eerste theatervoorstelling Spuug van God.

Lekker eten vooraf
Het diner vooraf door Inge's eettafel is helaas geannuleerd. Kaartkopers worden op de hoogte gebracht.

  • De voorstelling van 27 augustus is vanwege een technische storing geannuleerd. Kaarthouders ontvangen via e-mail meer informatie. Kaarten blijven geldig voor de voorstelling van zondag 28 augustus. Mocht je niet in de gelegenheid zijn de voorstelling op 28 augustus te bezoeken dan krijg je uiteraard een compensatie.
  • Locatie: Genneper Hoeve, Tongelreeppad 1, 5644 RZ Eindhoven. Voor de voorstelling verzamelen we vanaf 20.00 uur op het erf.
  • Kom je met de auto? Parkeren kan op de Antoon Coolenlaan bij het IJssportcentrum Eindhoven. 
  • De voorstelling vindt buiten plaats, zorg voor warme kleding bij kouder weer. 
  • Deze voorstellingen programmeren we in samenwerking met de Effenaar.

''Muzikale stem in het donker over racisme.''

Theaterkrant

Credits

Concept, tekst, spel Willem de Bruin Regie Eva Line de Boer Muziek Willem de Bruin, Morien van der Tang, Stephan Boers, Jheynner Argote