Erik Franssen

Sympathy for the devil

za 19 nov ’22 20:00 - 21:30
Het vuur van de sixties
za 19 nov ’22
20:00 - 21:30
  • za 19 nov ’22
    20:00 - 21:30
    Hertog Jan Zaal
    Geweest

Een meedogenloze muziektheatervoorstelling over twee sensationele jonge vrouwen. Marianne Faithfull en Anita Pallenberg, de muzen van de Rolling Stones, belichamen de vrijheidsdrang van een hele generatie. Maar wat is de prijs van roem en roekeloosheid?

In 1966 moet alles anders. Er wordt een nieuwe wereld geboren met eigen muziek, mode en een eigen moraal. De preutse generatie is ten einde. Middenin die draaikolk ontmoeten Marianne en Anita elkaar en begint een levenslange vriendschap. Beeldschoon, avontuurlijk en gulzig storten zij zich in het leven in de spotlights, om het tot op de bodem leeg te slurpen.

In Sympathy for the Devil volgen we Marianne en Anita backstage. Hun leven kent hoge pieken, maar ook onvoorstelbaar diepe dalen. Een verhaal over liefde en verleiding in een actuele, rauwe productie. Met parallellen met het 'nu' die groter zijn dan gedacht. Opnieuw onderzoeken we de grenzen van seksualiteit en emancipatie.

Uit de pers:

"Er is een verrukkelijke chemie tussen Pip Lieke Lucas en Jeffrey Hendriks, die samen een aantal magische momenten creëren.”, “De bandleden van Stones Sessions spelen steengoede covers” (Volkskrant)

Credits

Regie Boudewijn Koops Tekst Sophie Kassies Spel Pip Lieke Lucas en Eva van der Post