Amanda Harput

LENTE/22/K.

DJOJOKARSO | LIBI
vr 30 sep ’22 20:30
Theatraal concert met dans
vr 30 sep ’22
20:30
  • vr 30 sep ’22
    20:30
    Philipszaal
  • Je kunt kaarten kopen via de website, telefonisch en aan de balie. 
    Koop gerust nu alvast je kaarten. Mocht de voorstelling verplaatst of geannuleerd worden, dan bieden we je een alternatieve datum, tegoedbon of restitutie aan. Bekijk hier onze flexibele retourregeling

LENTE/22/K. is de tweede in een reeks van vier dansportretten van theatermaker en choreograaf Ryan Djojokarso. Portretten waarin hij vraagstukken over afkomst en verbondenheid onderzoekt in een veranderende samenleving.

(Opera)zangeres Bernadeta Astari en danseres Melisa Diktas vertellen samen in verschillende hoofdstukken over liefde, rouw, verlangen naar het verleden, eenzaamheid en hoop het verhaal van K. in Bahasa Indonesia, Javaans en Nederlands.

Credits

Concept, choreografie, regie Ryan Djojokarso Met Bernadeta Astari & Melisa Diktas Compositie Singhkéo Panya

Over theatermaker/choreograaf Ryan Djojokarso (Suriname, 1983) 

Na succesvolle voorstellingen als LIBI, Mom:Me en Giovanni’s Room en diverse samenwerkingen, richtte theatermaker en choreograaf Ryan Djojokarso in 2020 zijn eigen stichting op; LIBI. De eerste voorstelling vanuit LIBI, WINTER/21/J., ging in november 2021 in première. Dit was tevens de aftrap van een vierluik dansportretten waarin hij onderzoekt doet naar vraagstukken over afkomst en verbondenheid in een veranderende samenleving. In zijn voorstellingen werkt hij met zowel professionele als amateur performers en laat hij verschillende disciplines samenkomen. Eerder maakte Ryan stukken voor Korzo, Conny Janssen Danst, Konzert Theater Bern en Scapino Ballet Rotterdam.

Ryan staat nadrukkelijk achter het idee: ‘cultuur is er voor iedereen’. Hij merkt namelijk dat er in Nederland heel wat mensen zijn die nauwelijks naar voorstellingen (kunnen) gaan. Kunst lijkt geen prioriteit te hebben in de samenleving, maar voor hem is kunst van grote waarde. En omdat hij in Suriname geboren en opgegroeid is, weet hij ook dat kunst geen vanzelfsprekendheid is. Daarom voelt hij de urgentie om verhalende dansvoorstellingen te maken die herkenbaar en toegankelijk zijn voor een breed en cultureel divers publiek. Zijn voorstellingen spreken dan ook alle lagen van de maatschappij aan: licht, persoonlijk, speels, beeldend en met humor. Tegelijkertijd worden er wel belangrijke sociaal maatschappelijke thema’s belicht.

Over Stichting LIBI
DJOJOKARSO | LIBI is gevestigd in Rotterdam en is de nieuwe organisatie van choreograaf en theatermaker Ryan Djojokarso, opgericht om zijn autonome werk voort te zetten en verder uit te diepen. Binnen het culturele landschap is het gezelschap een nieuw structureel gesubsidieerd gezelschap. Een belangrijke stap die een eerste fundament biedt voor het maken van nieuw werk en voor de verdere artistieke ontwikkeling van Djojokarso als multidisciplinair maker.

Open Dag Parktheater

Op zondag 4 september gaan onze deuren wagenwijd open en trakteren we jong en oud op gratis sneak previews van seizoen 22/23.

Met onder andere Kruimeltje, Rayen Panday, Assepoester, Opera Zuid, Before After en Merijn Scholten.

 

Meer info