Marijke de Gruyter en Nicolien de Jong

Laura H.

Theater Oostpool
do 18 mei ’23 20:30 - 22:00
Naar de bestseller van Thomas Rueb
do 18 mei ’23
20:30 - 22:00
  • do 18 mei ’23
    20:30 - 22:00
    Philipszaal
  • Je kunt kaarten kopen via de website, telefonisch en aan de balie. 
    Koop gerust nu alvast je kaarten. Mocht de voorstelling verplaatst of geannuleerd worden, dan bieden we je een alternatieve datum, tegoedbon of restitutie aan. Bekijk hier onze flexibele retourregeling

Laura H. is een verhaal dat naadloos past in de lijn die Theater Oostpool onderschrijft: het brengen van verhalen van nu over thema's waar we het vandaag over moeten hebben. Hoe pijnlijk of onbegrijpelijk ze soms ook zijn. Het zijn verhalen die gehoord en gedeeld moeten worden.

Als in 2016 een jonge Nederlandse vrouw met haar twee kinderen uit het kalifaat ontsnapt, raakt iedereen in de ban van dit nieuws. Wie is deze vrouw? Hoe kwam ze in het kalifaat terecht? Hoe wist ze eruit te ontsnappen? En waarom werd ze bij terugkeer in Nederland opgepakt en overgeplaatst naar de zwaarbeveiligde gevangenis in Vught?

Laura H. is geen verhaal over een meisje dat verkeerde keuzes maakte, geen verhaal over een gewelddadige man, maar een verhaal over een grotere context. Over de tijd waarin we leven en waarin mensen onverminderd op zoek blijven naar liefde, aandacht en erkenning. De voorstelling Laura H. toont hoe dun de scheidslijn is tussen het maken van naïeve keuzes en het zijn van een nationaal terrorismerisico.

Onderdeel van
Philipszaalpas

''Is ze dader, slachtoffer, leugenaar? Het is ingewikkeld, willen de makers maar zeggen.'' ★★★★

De Volkskrant

Credits

Tekst Thomas Rueb Regie Nina Spijkers Spel Selin Akkulak & Tim Olivier Somer