Cold Blood

Kiss & Cry
di 2 mei ’23 20:00
Een fabelachtige reis naar het hart van het oneindig subtiele
di 2 mei ’23
20:00
  • di 2 mei ’23
    20:00
    Hertog Jan Zaal
    Geannuleerd
  • Je kunt kaarten kopen via de website, telefonisch en aan de balie. 
    Koop gerust nu alvast je kaarten. Mocht de voorstelling verplaatst of geannuleerd worden, dan bieden we je een alternatieve datum, tegoedbon of restitutie aan. Bekijk hier onze flexibele retourregeling

Filmmaker Jaco van Dormael en Choreografe Michèle Anne De Mey maken live voor je ogen een film. Een vliegtuigreis, een woud in de mist, zeven plotse overlijdens.

Wanneer ze hun laatste adem uitblazen, verwachten de personages hun leven voor hun ogen te zien voorbijflitsen. Maar dat is niet wat er gebeurt. Er blijft maar één onverwacht beeld over. Een zachte, naar vanille geurende huid, het geluid van een schaap dat wordt geschoren, de geur van vers gemaaid gras in de zomer.
Het gezelschap Kiss & Cry creëert opnieuw een cinematografische filmset op een podium, waar live kleine wereldjes worden gefilmd, bezield door zichtbare technici. Cold Blood neemt je mee naar de achterkant van het decor, die een wereld onthult waar de illusie ongehinderd te zien is. Een optisch spel dat doet denken aan de verwonderingen uit onze kindertijd.

Credits

Creatie & regie Michèle Anne De Mey, Jaco Van Dormael en het collectief Kiss & Cry Tekst Thomas Gunzig Scenario Thomas Gunzig, Jaco Van Dormael en Michèle Anne De Mey Cinematografie Jaco Van Dormael en Julien Lambert Choreografie Michèle Anne De Mey en Grégory Grosjean Dansers Michèle Anne De Mey, Grégory Grosjean en Gabriella Iacono afwisselend met Nora Alberdi, Manuela Rastaldi, Denis Robert