Aisha Zeijpveld

Monumentaal

Sadettin K.
do 23 mrt ’23 20:30 - 21:45
do 23 mrt ’23
20:30 - 21:45
  • do 23 mrt ’23
    20:30 - 21:45
    Philipszaal
  • Je kunt kaarten kopen via de website, telefonisch en aan de balie. 
    Koop gerust nu alvast je kaarten. Mocht de voorstelling verplaatst of geannuleerd worden, dan bieden we je een alternatieve datum, tegoedbon of restitutie aan. Bekijk hier onze flexibele retourregeling

Sadettin K. is een hedendaagse verteller die met humor en zelfrelativering het maatschappelijke met het persoonlijke combineert.

Welk Monument laat je je kinderen na? Het Monument dat je van je ouders kreeg? Theatermaker Sadettin Kirmiziyüz is vader van drie kinderen. Net als zijn ouders, beide Turkse arbeidsmigranten, heeft hij twee zoons en een dochter. Welke lessen heeft hij van zijn ouders geleerd en wat geeft hij door aan zijn kinderen? Kun je iets nalaten als dat wat jou nagelaten is op losse schroeven staat en je wereldbeeld wankelt? Monumentaal is een solo van een theatermakende bi-culturele vader van 40, die anno 21e eeuw iets wil betekenen voor zijn kinderen.

De afgelopen vijftien jaar maakte Sadettin voorstellingen waarin de verhalen en levens van zijn familie symbool stonden voor grote maatschappelijke en politieke thema’s als identiteit, migratie, integratie en culturele meervoudigheid. Monumenten voor zijn familie die de geschiedenis van migranten in Nederland beschreven en daarmee ook een belangrijk deel van de geschiedenis van Nederland zelf. Over zijn vader en moeder, de Turkse arbeidsmigranten uit de jaren ‘70. Over zijn broer, zus en tenslotte hijzelf, de migrantenkinderen die in de jaren ‘80 en ‘90 koste wat kost moesten integreren in een steeds minder gastvrij Nederland. Tegelijkertijd mochten ze hun Turkse en islamitische identiteit en afkomst nooit verloochenen. Wat betekent het theater dat hij heeft gemaakt voor zijn nageslacht, welke Monumenten laat hij zijn kinderen na? En wat vinden zijn kinderen er eigenlijk van?

  • De nieuwe voorstelling Monumentaal wordt gespeeld in plaats van het eerder aangekondigde Show me the money
Onderdeel van
Philipszaalpas

Credits

Concept, tekst en spel Sadettin Kirmiziyüz | Conceptontwikkeling Casper Vandeputte | Decor Sacha Zwiers | Licht Gé Wegman | Techniek Henk Geurds | Productie Nikita Oldert

Over Sadettin K.

Sadettin Kirmiziyüz presenteert zijn voorstellingen onder de naam Sadettin K. Hij maakte naam met voorstellingen als Citizan K en Somedaymyprincewill.com die thema's als identiteit, migratie en integratie op een rake, soms grappige maar altijd ontroerende en empathische manier benaderen.