Climb the sky

Nederlands Dans Theater
wo 22 mrt ’23 20:00
Twee inspirerende nieuwe stemmen
wo 22 mrt ’23
20:00
  • wo 22 mrt ’23
    20:00
    Hertog Jan Zaal
  • Je kunt kaarten kopen via de website, telefonisch en aan de balie. 
    Koop gerust nu alvast je kaarten. Mocht de voorstelling verplaatst of geannuleerd worden, dan bieden we je een alternatieve datum, tegoedbon of restitutie aan. Bekijk hier onze flexibele retourregeling

Climb the sky van NDT 2 introduceert twee inspirerende nieuwe choreografen in het gezelschap: Noé Soulier en Botis Seva  en markeert de eerste samenwerking van Crystal Pite met de NDT 2-dansers voor haar werk Ten Duets on a Theme of Rescue.

Choreograaf Crystal Pite houdt van het woord 'redding', omdat het een heel verhaal vertelt in één enkel woord. Ze zocht in haar choreografie naar beelden die redding opriepen en die al in de bewegingen aanwezig waren als fragmenten van een onverteld verhaal. In tien duetten wordt een beeld van redding opgeslagen en vastgehouden voor een kort moment van bezinning voor het weer wordt losgelaten in de dans.

De Franse choreograaf Noé Soulier bevraagt de manier waarop we gebaren waarnemen en interpreteren en verkent dans door middel van verschillende technieken. Hij probeert het lichamelijke geheugen van het publiek te activeren via bewegingen die refereren aan afwezige objecten of gebeurtenissen.

Botis Seva is een prijswinnende danser, choreograaf en regisseur die werkt binnen het domein van hiphop, fysiek theater en hedendaagse dans. Hij gebruikt autobiografische ervaringen om een verhaal te vertellen en laat zich inspireren door onder andere film, beeldende kunst en andere dansvormen om zijn eigen taal te ontwikkelen.

  • Gratis inleiding (19:15 uur)