De Vernuftige Edelman Don Quichot van La Mancha

Opera2Day
di 14 mrt ’23 20:00
Een avontuurlijke opera over de herovering van de fantasie
di 14 mrt ’23
20:00
  • di 14 mrt ’23
    20:00
    Hertog Jan Zaal
  • Je kunt kaarten kopen via de website, telefonisch en aan de balie. 
    Koop gerust nu alvast je kaarten. Mocht de voorstelling verplaatst of geannuleerd worden, dan bieden we je een alternatieve datum, tegoedbon of restitutie aan. Bekijk hier onze flexibele retourregeling

Een gloednieuwe opera naar de beroemde roman van Cervantes, met nieuwe muziek van componist Vanni Moretto en een hoofdrol voor middeleeuwse muziek uit talrijke landen en culturen.

Laat je meevoeren langs de vele werkelijkheden van De vernuftige edelman Don Quichot van La Mancha. Don Quichot is de welvarende eigenaar van een internationale holding met werknemers uit alle hoeken van de wereld. Hij is rijk, maar zijn leven is monotoon en betekenisloos. In zijn zoektocht naar een zinvoller bestaan dagdroomt hij over lang vervlogen tijden. De grenzen tussen realiteit en fantasie worden daarbij vloeibaar. Hij waant zich een ridder en ziet de mensen om zich heen als dienaars, jonkvrouwen of tovenaars. Alle betrokkenen raken verwikkeld in een even wonderbaarlijk als ontroerend levensverhaal.

Met Don Quichot zet OPERA2DAY opnieuw een personage uit de vroege 17e eeuw in de schijnwerpers, na eerdere opera’s over l’Orfeo, Don Giovanni en Hamlet. Het New European Ensemble werkt voor deze productie samen met het Italiaanse La Fonte Musica, gespecialiseerd in middeleeuwse muziek. Samen brengen ze het universum van Don Quichot tot klinken, op nieuwe muziek van componist Vanni Moretto. Stefano Simone Pintor ontwikkelt het libretto en regisseert de voorstelling. Beiden waren eerder deel van het team dat de ‘nieuwe barokopera’ Vivaldi–Dangerous Liaisons tot een groot succes maakte.

  •  Boventiteling in het Nederlands en Engels