FTBLL – Can you kick it

ISH Dance Collective
za 11 mrt ’23 20:30 - 21:45
Straatvoetbal, freestyle voetbal en breakdance voor de hele familie
za 11 mrt ’23
20:30 - 21:45
  • za 11 mrt ’23
    20:30 - 21:45
    Philipszaal
    Geweest

ISH Dance Collective brengt voetbal het theater in met de spectaculaire familievoorstelling FTBLL – Can You Kick it. Sterren uit het straatvoetbal, freestyle voetbal en breaking knallen van het podium met ongekende baltrucs, flitsend voetenwerk en indrukwekkende powermoves.

Voetbal en dans samen op een podium? Voor choreograaf Marco Gerris is niets onmogelijk. Geïnspireerd door choreografieën die verstopt zitten in de stad, maakt ISH Dance Collective de poëzie van de straat zichtbaar in het theater. FTBLL- Can you kick it brengt de drie disciplines straatvoetbal, freestyle voetbal en breaking voor het eerst samen op het podium. Begeleid door hiphop beats en spoken word, laten acht performers zien hoe je het kan schoppen van de straat naar het theater. 

Te zien is dat de bewegingen van voetballers even virtuoos zijn als die van dansers, maar ook dat breaking, straatvoetbal en freestyle voetbal veel meer zijn dan alleen spectaculaire ‘battles’. In de voorstelling worden de persoonlijke verhalen van de performers verteld, en hoe zij ziel en zaligheid hebben moeten geven om te komen tot de top van hun discipline. FTBLL vangt het vuur en de passie van deze voetballers en dansers, en laat zien hoe de bal een reddingsboei kan zijn om te ontsnappen uit moeilijke situaties.

Uit de pers:
“Het plezier spat van het podium. De cast geniet zichtbaar van het spelen met elkaar. FTBLL – Can you kick it toont kunst met een grote K.” (★★★★ – Scènes)
“Alle elementen samen vormen een organisch geheel, en vullen elkaar harmonisch aan, zonder daarbij de aandacht af te leiden van degenen die de voorstelling dragen: de performers zelf. Een voorstelling die entertainment biedt van de hoogste kwaliteit" (Theaterkrant)
“Als een breaker een bal pakt, of een voetballer zich aan een handstand waagt, wordt hun gemeenschappelijke cultuur ontroerend voelbaar.”(Volkskrant)

Onderdeel van
Philipszaalpas

“Ik ontdekte dat de bewegingen van de voetballers vergelijkbaar zijn met dans. Tussen een breaking battle of een pannawedstrijd zitten dezelfde emoties. Je gaat de strijd aan met elkaar en probeert de beste moves te laten zien. Je wil beter zijn dan de ander"

choreograaf Marco Gerris

Credits

Concept & regie Marco Gerris Cast Bboys: Oscar Starink, Dietrich Pott (Jonge Zwaan voor de meest indrukwekkende jeugddansprestatie, tijdens de Nederlandse Dansdagen 2022), Daryl David Benjamin FREESTYLE: Pola Gomez, Rowdy Heinen, Kitti Szász STRAATVOETBAL: Edward van Gils, Achie Tarhouchi (Los Barrenderos) SPOKEN WORD: Moze Naël Muziek Rik Ronner [Wondermonster] Regie assistent Guido van Moorselaar.

 

Over ISH Dance Collective

ISH Dance Collective is een internationaal gerenommeerd dansgezelschap met voorstellingen waarin eigentijdse disciplines als hiphop dans, skating, freerunning en BMX centraal staan. Geïnspireerd door choreografieën die verstopt zitten in de stad, maakt ISH de poëzie van de straat zichtbaar.