Knock-Out

Jakop Ahlbom Company & Ish Dance Collective
do 8 dec ’22 - za 10 dec ’22
Een turboslapstickvoorstelling
do 8 dec ’22
-
za 10 dec ’22

De fysieke comedy Knock-Out van Jakop Ahlbom Company & Ish Dance Collective is geïnspireerd op de misdaadkomedies van Coen Brothers en de vechtfilms van Jackie Chan. Acrobatische trucs buitelen in sneltreinvaart over elkaar heen als in een rollercoaster. Je krijgt geen tijd voor bezinning en zit zwetend op je stoel met verhoogde hartslag.

De klungelige en ietwat naïeve Larry en zijn ontevreden echtgenote worden gekidnapt. Zijn steenrijke vader krijgt het verzoek om een aanzienlijk bedrag te betalen voor hun vrijlating. Terwijl ze wachten op het losgeld, verschijnen er ongenode gasten aan de deur. De verwarring wordt steeds groter en iedereen raakt met iedereen in gevecht, in een ultieme poging het geld veilig te stellen.

Deze ode aan de actiefilm was een absolute hit in 2021 en ontving prachtige recensies:
''De performers worden fysiek tot ongekende hoogten gestuwd.'' (de Volkskrant ★★★★★)
 ''Uitzinnige ode aan de klassieke knokfilm.'' (Het Parool)
 ''Een meesterlijke mix van dans en vechtsporten.'' (Theaterkrant)
 ''Een knokpartij die zijn weerga niet kent.'' (NRC)

  • Luister alvast de podcastserie
  • In overleg met het gezelschap is besloten de voorstelling op 8 december aan te merken als scholierenvoorstelling. Het is wel mogelijk reguliere kaarten te kopen voor deze avond. 
  • Op 9 december speelt de speciale Knock-Out band: Teriyaki Donut. Bereid je voor om na de knallende voorstelling de avond nog swingend af te sluiten met live muziek helemaal in sfeer van de voorstelling. Drink eerst je wijntje terwijl Nancy Sinatra op de achtergrond klinkt en vlieg met een karateklap de dansvloer op met hits uit de jaren 70 en 80. Vleugje Tarantino, een beetje Rocky en aan het eind van de avond: everybody will be Kung Fu Fighting!

''Actietheater Knock-out slaat in een klap raak.'' ★★★★★

De Telegraaf

Credits

Regie Jakop Ahlbom Script Jakop Ahlbom en Judith Wendel Choreografie Marco Gerris Met Lisa Groothof, Patrick Karijowidjojo Leonard Lucieer, Tyrone Menig, Freek Nieuwdorp, Arnold Put, Bodine Sutorius

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2023/2024 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer