By Halie

EXIT Macbeth

Noord Nederlands Toneel
wo 23 nov ’22 - do 24 nov ’22
Een beeldende, radicale en interdisciplinaire bewerking van het originele stuk
wo 23 nov ’22
-
do 24 nov ’22

Je kent hem wel, de alfaman. Shakespeares personage Macbeth is hiervan het archetype. De horrorcocktail van machtswellust, oorlog en moordende ambitie in het originele stuk verbergt iets belangrijks: de natuur die zich verzet tegen het onophoudelijk geweld dat de mens veroorzaakt.

Al veel te lang worden onze verhalen bevolkt door mannelijke helden. But their time is up. Daarom krijgt al datgene dat we normaal gesproken ‘het decor’ of ‘de figuranten’ noemen, in EXIT MACBETH de aandacht die het verdient. Heksen, dieren, de natuur - alles behalve de machtsbeluste, overambitieuze alfaman.

⁠Ontwerper Michael Pietsch (peaches&rooster) creëerde met dat doel van opgezette dieren unieke poppen die door de dansers en acteurs uit het NITE-ensemble tot leven gebracht worden. Het is de eerste keer dat de poppen van Pietsch niet door hemzelf, maar door dansers tot leven gebracht worden. Dat levert een beeldende, radicale en interdisciplinaire bewerking op van het originele stuk.

  • gratis inleiding (19:30 uur)
  • De interactieve inleiding Exittetten is geen standaard inleiding. Tijdens Exitetten speel je het kaartspel van Het Noord Nederlands Toneel en wordt je tussen het kaarten door voorbereid op de voorstelling.

Credits

Regie Jan-Christoph Gockel, Jana Vetten Cast Bien De Moor, Angela Herenda, Sarah Janneh, Jésula Toussaint Visser, Vos, Kameroenschaap, Raaf e.a.

LET'S TALK ABOUT SEX

Een sexy theaterfestival in november