By Halie

EXIT Macbeth

Noord Nederlands Toneel
wo 23 nov ’22 - do 24 nov ’22
Een beeldende, radicale en interdisciplinaire bewerking van het originele stuk
wo 23 nov ’22
-
do 24 nov ’22

Je kent hem wel, de alfaman. Shakespeares personage Macbeth is hiervan het archetype. De horrorcocktail van machtswellust, oorlog en moordende ambitie in het originele stuk verbergt iets belangrijks: de natuur die zich verzet tegen het onophoudelijk geweld dat de mens veroorzaakt.

Dat is precies wat de jonge Duitse regisseurs Jana Vetten en Jan-Christophe Gockel in EXIT Macbeth willen laten zien. Ze halen de mensen uit het stuk en geven daarmee de natuur en de dieren de hoofdrol. Ze stellen zichzelf de vraag: wat blijft er dan over? En hoe kunnen we onze relatie met de natuur herstellen nadat we haar meer de ruimte hebben gegeven?

Ontwerper Michael Pietsch (peaches&rooster) creëerde met dat doel van opgezette dieren unieke poppen die door de dansers en acteurs uit het NITE-ensemble tot leven gebracht worden. Het is de eerste keer dat de poppen van Pietsch niet door hemzelf, maar door dansers tot leven gebracht worden. Dat levert een beeldende, radicale en interdisciplinaire bewerking op van het originele stuk.

  • gratis inleiding

Credits

Regie Jan-Christoph Gockel, Jana Vetten Cast Bien De Moor, Angela Herenda, Sarah Janneh, Jésula Toussaint Visser, Vos, Kameroenschaap, Raaf e.a.