Corne van der Stelt

De mens en ik

Tim Fransen
reprise
vr 28 okt ’22 20:00
Hoe zit het met de wijsheid van de mens?
vr 28 okt ’22
20:00
  • vr 28 okt ’22
    20:00
    Hertog Jan Zaal
  • Je kunt kaarten kopen via de website, telefonisch en aan de balie. 
    Koop gerust nu alvast je kaarten. Mocht de voorstelling verplaatst of geannuleerd worden, dan bieden we je een alternatieve datum, tegoedbon of restitutie aan. Bekijk hier onze flexibele retourregeling

We hebben onszelf 'homo sapiens' genoemd, ofwel: de wijze mens. Maar hoe zit het precies met die wijsheid? In zijn derde programma maakt Tim Fransen ons op komische wijze deelgenoot van zijn worsteling met de mensheid.

De mens is een hoogst eigenaardige diersoort. Een zoogdier, weliswaar. Maar wel een zoogdier dat de stoommachine heeft uitgevonden, en de dickpic. De uitvinder van vaccins en van complottheorieën. Van beschaving en van de uraniumbom.

Zijn eerste avondvullende voorstelling werd bekroond met de Neerlands Hoop. Voor zijn tweede voorstelling ontving Tim Fransen ­– als jongste cabaretier ooit – een Poelifinario. Nu staat hij in het Parktheater met zijn derde programma.

 

De pers over De mens en ik:

“De mens en ik’ is een sterke voorstelling met een urgente ondertoon en een hoge grapdichtheid.’’ (Trouw ★★★★) 

“Als geen ander weet Tim Fransen nog altijd het banale met het intellectuele te verbinden.’’ (Telegraaf ★★★★)

“Tim Fransen perfectioneert zijn winnende formule’’  […] “Als geen ander kan de genuanceerde cabaretier de absurditeit in onze werkelijkheid observeren en die compleet op zijn kop zetten.’’ (Theaterkrant)

“Tim Fransen balanceert perfect tussen ideeën en een geweldige hoeveelheid geestigheid.’’ ★★★★★

de Volkskrant