Marijke de Gruyter en Nicolien de Jong

De Bananengeneratie

Toneelgroep Oostpool
do 20 okt ’22 20:30 - 22:10
Portret van een onbekende gemeenschap
do 20 okt ’22
20:30 - 22:10
  • do 20 okt ’22
    20:30 - 22:10
    Philipszaal
  • Je kunt kaarten kopen via de website, telefonisch en aan de balie. 
    Koop gerust nu alvast je kaarten. Mocht de voorstelling verplaatst of geannuleerd worden, dan bieden we je een alternatieve datum, tegoedbon of restitutie aan. Bekijk hier onze flexibele retourregeling

Aan de hand van verhalen van verschillende personages vormt deze mozaïekvertaling een portret van de Oost-Aziatische gemeenschap. Een gemeenschap die voor de meeste Nederlanders volslagen onbekend is en in deze voorstelling eindelijk een gezicht krijgt.

De moeder van journalist Pete Wu noemt hem liefkozend een banaan: 'geel' van buiten en 'wit' van binnen. Hoewel hij  middenin de Nederlandse samenleving staat, wordt Pete als Chinese Nederlander ongewild herinnerd aan zijn anders-zijn. Hij schreef de bestseller De Bananengeneratie, het verhaal van leden van de Oost-Aziatische gemeenschap en het eerste boek in zijn soort over het verhaal van het 'enige' Chinese gezin in het dorp, de clash van Chinese en Nederlandse gebruiken en het leven als horeca-kind tussen school en fornuis. Voor het eerst vinden deze verhalen nu ook hun weg naar het toneel.

Kom na afloop naar
STROOM Meet Up 
Imke van den Hurk gaat in gesprek met de makers van deze voorstelling.

Onderdeel van
STROOM
Philipszaalpas

Credits

Regie & muziek Char Li Chung Spel Yuwi, Qiqi van Boheemen, Kok-Wha Lie, Keanu Visscher en Nhung Dam