De avonturen van prins Achmed

Nederlands Silent Film Festival
za 23 apr ’22 14:30 - 15:45
Droom weg naar verre landen in prachtige kleuren.
za 23 apr ’22
14:30 - 15:45
  • za 23 apr ’22
    14:30 - 15:45
    Pand P Midden Zaal

De avonturen van Prins Achmed (1926) neemt je mee op reis naar een sprookjeswereld gebaseerd op de verhalen uit Duizend-en-één-Nacht.

Prins Achmed wordt in de val gelokt door een boze tovenaar met een kwaadaardig plan. Hij verleidt de prins om op een vliegend paard te springen zonder te vertellen hoe hij het dier weer kan laten landen. Dit is het begin van een lange tocht vol ontmoetingen met mythische wezens, monsters, Aladin en zijn wonderlamp én hij wordt verliefd. Lukt het Achmed om op tijd terug te keren en de tovenaar te stoppen? Een magische stille film om te bezoeken met het hele gezin. 

Het is de oudst bewaard gebleven lange en stille animatiefilm uit de geschiedenis, gecreëerd door één van de belangrijkste en meest bijzondere filmmakers in dit genre: Lotte Reiniger.

Het Nederlands Silent Film Festival (NSFF) is het grootste filmfestival van Nederland op het gebied van stille film en zet zich in om dit filmisch erfgoed toegankelijk te maken via filmvertoningen, workshops en lezingen. Het is een viering van de creativiteit en de innovatie die de allervroegste films rijk zijn.

  • Deze stille film wordt live voorzien van muzikale begeleiding door het NSFF ensemble. 

 

Nieuw programma 2022/2023

Het nieuwe theaterprogramma komt eraan!
Op zaterdag 25 juni start de kaartverkoop, vanaf 16 juni kun je alvast een kijkje nemen in het programma. 

Meer info