De kunst van het kwetsbaar zijn

Pieter Michiels
dutch happiness week
di 22 mrt ’22 16:00
di 22 mrt ’22
16:00
  • di 22 mrt ’22
    16:00
    Kameleon
    Geweest

“Het is niet de criticus die telt, niet degene die een oordeel velt.
De eer komt toe aan de man die daadwerkelijk in de arena staat en die passioneel voor zijn dromen gaat.” 

De grote droom van inspiratiecoach Pieter Michiels is dat we ooit mogen wakker worden in een wereld waarin iedereen kwetsbaarheid ziet als een grote kracht.  Dit doet hij door eerst een sfeer van veiligheid en vertrouwen te creëren waarbij iedereen zich gezien, gehoord en gewaardeerd voelt. 

Pieter neemt je in deze lezing mee op zijn boeiende reis hier op aarde. Met doorleefde anekdotes, zelfgeschreven gedichten en de nodige humor vertelt hij zijn verhaal. Hij zet aan tot reflectie en moedigt aan tot actie. Het doet mensen inzien dat niets vanzelfsprekend is en dat we allemaal kwetsbare zeelieden zijn met dezelfde eindbestemming.

Het waarom achter deze lezing is verdriet. Het verdriet tussen wat is en wat zou kunnen zijn, maar ook de vele tegenslagen die Pieter op korte tijd heeft moeten verwerken. Hij inspireert je je kwetsbaarheid te onderzoeken, te erkennen en volledig te omarmen. 

Het verhaal zet aan tot bewustwording op onder andere de volgende thema's:

- Kwetsbaarheid: er is geen moed zonder kwetsbaarheid.

- Persoonlijk leiderschap: je bent je eigen competitie.

- Geluk: de kortste weg naar vreugde en geluk is oprechte dankbaarheid.

- Mindset: tegenslag maakt beter of bitter, bewuster of banaler.

 
Marjon Ouwens-Reus: "Pieter zijn levensverhaal maakt dat je absoluut anders terugkijkt op het lange corona jaar, ik realiseer me nu wat het ons juist allemaal heeft gebracht en ben Pieter dankbaar voor dit besef".

“Pieter Michiels verbindt en raakt. En passant deelt hij nog allerhande theorieën en wijsheden over de waarde van oprecht contact. Zijn inspiratiesessie leidt tot een ontmoeting op een dieper niveau.”

Eric Mijnster