Maarten van der Put

RESHUFFLE THE DECK

United Cowboys
Vrije plaatskeuze (rij- en stoelnummers vervallen)
do 16 jun ’22 - vr 17 jun ’22
Seasoning Summer 2022 / special edition
do 16 jun ’22
-
vr 17 jun ’22

United Cowboys ontwikkelt met RESHUFFLE THE DECK een totaalwerk, bestaande uit verschillende performances die alle zintuigen aanspreken en gebruikmaken van de gehele ruimte. 

Voor het publiek werkt het als een levende installatie; er wordt gebruik gemaakt van de orkestbak, de loopbruggen, mobiele tribunes, verschijnende en verdwijnende decorstukken terwijl het publiek rondloopt in dit totaalwerk van beeld, muziek en beweging. Daarna word je geleid langs een reeks van intieme performances, die de menselijke maat tastbaar maken, ontdaan van techniek en artificiële toevoegingen. 

In RESHUFFLE THE DECK wordt kwetsbaarheid in kracht omgezet. Zowel voor de performer als voor de toeschouwer. Het toont waarachtigheid en authenticiteit in balans met vrijheid, rebellie en schaamteloosheid. Het lichaam vormt daarin de non-verbale verbinding, die ons bij de essentie terug laat komen; een universeel gevoel oproept; de mens als oppermachtig, maar tegelijkertijd uiterst kwetsbaar wezen. United Cowboys verleid je uit het hoofd te gaan; de fysieke mens en de observerende mens ontmoeten elkaar. 

Mede gecreëerd met- en uitgevoerd door internationale cast van dansers United Cowboys én met bijdragen van gastmakers, die eerder betrokken waren bij Seasoning (het internationale platform van United Cowboys in het Art House aan de Kleine Berg 62 Eindhoven).

Credits

Concept en artistieke leiding Maarten van der Put, Pauline Roelants