Kishan

IRC Company
do 9 jun ’22 20:30
Over de oorsprong en grenzen van de norm
do 9 jun ’22
20:30
  • do 9 jun ’22
    20:30
    Pand P Grote Zaal
    Geweest

Het is je wenkbrauw die optrekt, je mondhoek die volgt. Het is de stand van je schouders, de open palm van je hand. Het is de glinstering in je ogen, die mijn ziel in de jouwe weerspiegeld.

Hoe komen onze relaties tot stand? Is het een natuurlijk proces, diep verweven in ons dna? Is het een concrete afspraak, ondertekend op papier? Of is het een samenloop van ontmoetingen, ervaringen en gesprekken die ons beide laat zien in welke mate we verbonden zijn? Wat de aard van onze relatie ook is, onderlinge uitwisseling is er een levensgroot onderdeel van. Maar wat als je de taal van de ander nog niet spreekt? 

In KISHAN onderzoekt Shailesh Bahoran de essentie van de intermenselijke ervaring door op reis te gaan in de verhouding tussen hem, zijn non-verbale zoontje Kishan (8) en de buitenwereld. De rol van een ingrijpende autismespectrumstoornis is het startpunt van een dansvoorstelling over de aard van een diepe persoonlijke verbinding, de grenzen van de sociale norm en de noodzakelijke innerlijke kracht om te blijven beseffen dat iemand mag zijn wie hij in zijn puurste wezen is.

Ik zie je. 

  • exclusief (pauze)consumptie

''Bahorans volstrekt eigen bewegingstaal voltrekt zich in een gestage flow die zelfs doorgaat als hij stil staat. Het is die flow die de toeschouwer meeneemt in een roes waar dans als vorm van communicatie tussen mensen een onweerstaanbare kracht krijgt. ''

Theaterkrant - Keuze van de criticus

Credits

Concept & Regie Shailesh Bahoran