Danslab on tour

Sally Dansgezelschap Maastricht
wo 20 apr ’22 19:30 - 20:30
Een wervelende voorstelling van een nieuwe generatie makers
wo 20 apr ’22
19:30 - 20:30
  • wo 20 apr ’22
    19:30 - 20:30
    Philipszaal
    Geweest

DANSLAB on tour #1 is een wervelende voorstelling waarin korte dansstukken van een nieuwe generatie makers in de hedendaagse dans elkaar in razendsnel tempo opvolgen. 

In DANSLAB on tour #1 volgen choreografieën van een nieuwe generatie makers in de hedendaagse dans elkaar in razendsnel tempo op. De wervelende dansvoorstelling bestaat uit vijf bijzondere dansstukken gemaakt door aanstormende choreografen Thirza Riphagen, Jennifer Romen, Roshanak Morrowatian en Justin de Jager.

De choreografieën zijn ontwikkeld in SALLY’s Danslab, dé werkplaats voor innovatie in hedendaagse dans. Hier hebben Thirza, Roshanak, Jennifer en Justin alle ruimte gekregen te werken aan hun eigen en unieke handtekening als choreograaf. Door te experimenteren hebben ze bijzondere nieuwe bewegingen, concepten en verbindingen weten te maken, die tijdens DANSLAB on tour #1 voor het eerst aan jou gepresenteerd worden!

De choreografieën van DANSLAB on tour #1:

OFFLINE - Thirza Riphagen
Social media. Dit wereldwijde fenomeen is niet meer uit ons leven weg te denken. Sinds de komst van de smartphone is het altijd en overal aanwezig en dat heeft aardig wat impact op ons gedrag. Hoe vaak per dag check jij je telefoon? Welke social media volg je? Wat laat je op die platforms van jezelf zien? Hoeveel tijd van je dag besteed je daaraan? En vind je dat een positieve of negatieve ontwikkeling?

MASK - Roshanak Morrowatian
Wat voor masker draag jij vandaag? In deze maatschappij moet je voortdurend presteren en voldoen aan bepaalde rollen. Je ware gezicht tonen is veel te eng, veel liever verstoppen we ons achter foto’s met geweldige filters. In MASK nodigt Roshanak de danser uit juist zijn demonen voor te stellen, ‘fouten’ te maken, persoonlijk te worden en onzekerheden te delen. De kracht van mens zijn, zijn de imperfecties. Zonder filters. Roshanak is o.a. winnares van de BNG Bank Dansprijs en de Prijs van de Nederlandse Dansdagen.

Tunnel Vision - Justin de Jager
De makerssignatuur van Justin is onlosmakelijk verbonden aan het bewegingsconcept ‘threading’. Bij een ‘thread’ creëert de danser een opening door meerdere lichaamsdelen aan elkaar te verbinden om er vervolgens met een ander lichaamsdeel doorheen te gaan. Tunnel Vision vertegenwoordigt het innerlijk verlangen om onafhankelijk met je danspartner op het podium te staan en als individuen samen het publiek mee te nemen in een harmoniserende trance. Justin is o.a. winnaar van de Leo Spreksel Award en bekend van zijn deelname aan Holland’s Got Talent.

My Body, My Instrument - Jennifer Romen
‘My Body, My Instrument’ is ontstaan vanuit het experimenteren met het isoleren van verschillende lichaamsdelen. Bij een isolatie wordt een deel van het lichaam bewogen en de rest wordt stilgehouden. Jennifers lichaam is haar instrument dat ze bespeelt en tentoonstelt. Op de door haarzelf gecreëerde muziek en teksten komen verschillende danstechnieken, dynamieken en kleuren samen. Ze zorgen samen voor een fascinerende complexiteit die centraal staat in haar werk. Jennifer is o.a. bekend van het tv-programma Dance Dance Dance en haar deelname aan de Amerikaanse hitserie World Of Dance.

KUBUS - Thirza Riphagen
‘KUBUS’ is een choreografie waarin vijf dansers en een grote kubus samensmelten tot een intrigerend geheel. Choreografie is soms net als wiskunde. Hoe verhouden de dansers zich tegenover elkaar en tegenover de kubus? Wat zijn de fysieke mogelijkheden? De dansers halen tijdens KUBUS het uiterste uit zichzelf én uit de kubus.

  • exclusief (pauze)consumptie