Reyer Boxem

The Woman Destroyed

Courtney Mae Robertson
di 3 mei ’22 20:30 - 21:25
Over vragen rond keuze, autonomie en controlesystemen
di 3 mei ’22
20:30 - 21:25
  • di 3 mei ’22
    20:30 - 21:25
    Pand P Grote Zaal
    Geannuleerd

The Woman Destroyed is een solovoorstelling waarin de Rotterdamse performer en maken Courtney May Robertson ingaat op de complexiteit van onderwerping en verzet.

In een poging om een gevoel van onzekerheid te ensceneren, wordt het publiek uitgenodigd om de gebeurtenissen gelijktijdig met Courtney te ervaren, terwijl ze in real time reageert op de eisen van een digitaal systeem. Geluidsprogrammering en computationele linguïstiek bepalen een deel van de live performance, waardoor het resultaat elke keer dat het wordt gepresenteerd uniek is. Courtney gebruikt dit digitale systeem als een instrument om in de ruimte een sfeer te scheppen die een precair gevoel en ware waakzaamheid oproept. The Woman Destroyed nodigt uit na te denken over vragen rond keuze, autonomie en controlesystemen.

  • exclusief (pauze)consumptie

Over Courtney


Courtney May Robertson (Schotland, 1992) is een Rotterdamse performer en maker. Na haar afstuderen in 2013 sloot ze zich aan bij Club Guy & Roni's Poetic Disasters Club. Sindsdien heeft ze veelvuldig opgetreden in heel Europa in het werk van onder meer Jan Martens, Connor Schumacher en Florentina Holzinger. 

In 2015 begon ze met het creëren van haar eigen kleinschalige geproduceerde performances, en vanaf 2020 is ze 'artist in residence' bij ICK Artist Space in Amsterdam. Als getraind danseres begint Courtney's werk met het lichaam, maar overspant verschillende disciplines waaronder video, generatieve kunst en schrijven.  Terugkerende onderwerpen in haar werk draaien om een wijdverspreid fenomeen dat ze heeft gedefinieerd als 'het meedogenloze verlangen om te domineren' - variërend van microniveau; een patriarchaal figuur in het kerngezin, tot op macroniveau; totalitaire regeringen. In 2020 won ze De Troffel Prijs - Festival Cement's stimuleringsprijs voor jonge makers. 

Nieuw programma 2022/2023

Het nieuwe theaterprogramma komt eraan!
Op zaterdag 25 juni start de kaartverkoop, vanaf 16 juni kun je alvast een kijkje nemen in het programma. 

Meer info