Rick van Woudenberg

Furia

Burning Bridges
wo 30 mrt ’22 20:30 - 21:30
Een ode aan de kracht van de vrouw
wo 30 mrt ’22
20:30 - 21:30
  • wo 30 mrt ’22
    20:30 - 21:30
    Philipszaal
    Geweest

Furia is een niet te missen energiek, theatraal dansconcert met indringende live muziek. Het is een rechtstreekse ode aan de kracht van de vrouw. Het publiek wordt meegenomen op een moedige, poëtische en muzikale tocht langs haar diepste zielenroerselen. Op zoek naar de bevlogen basis die schuilgaat achter de emotie woede.

Burning Bridges (voorheen Jens van Daele | Burning Bridges) creëert rauwe, beklijvende dansproducties waarin thema’s als moed, doorzettingsvermogen, mededogen en spijt de leidraad vormen. Ook staan mentaal en fysiek sterke vrouwen centraal. Met Furia (Spaans voor woede) komt dit gegeven extra tot uitdrukking door de vrouwen zelf aan het woord te laten.

Voor deze voorstelling putten de danseressen en muzikanten rijkelijk uit eigen bronnen van razernij en verdiepen zo bovenstaand thema met een extra persoonlijke, herkenbare laag. In intieme dagboekflarden en bevlogen songteksten laten zij hun ingehouden boosheid en woedeaanvallen op podium en publiek los.

Furia is zo explosief, ingetogen en veelomvattend als de woede zelf. Met afwisseling tussen dans, zang en theater, harde en snelle overgangen, hintend naar flamenco, de kracht van hakken en gebalde vuisten.

Met Furia wil Van Deutekom een eerbetoon brengen aan het artistieke erfgoed van haar grote liefde en inspirator Jens van Daele die in 2020 plotseling kwam te overlijden. Onder Burning Bridges wordt in 2021 een nieuwe start gemaakt. Met het collectief wat Van Daele en Van Deutekom in de afgelopen zeventien jaar om hen heen hebben verzameld, zullen de producties en het karakter van het werk zowel nieuw als herkenbaar zijn voor hun trouwe publiek.

Het Parool over Furia: “Woede is een emotie die op goed moment uit het lijf moet. Patricia van Deutekom laat in Furia zien hoe je er krachtige en indringende dans mee maakt.”

  • Gratis inleiding om 19.30 uur. In de inleiding staat choreograaf Patricia van Deutekom centraal, haar proces als maker en hoe de voorstelling Furia tot stand is gekomen. 

“Choreograaf Patricia van Deutekom laat vrouwen in Furia hun boosheid vieren, in plaats van die te negeren.” ★★★★

Volkskrant