Halie

Zinderella

NITE / Maas Theater en Dans
vr 11 mrt ’22 19:30 - 20:45
Zinderende show voor iedereen tussen 10 en 110 jaar
vr 11 mrt ’22
19:30 - 20:45
  • vr 11 mrt ’22
    19:30 - 20:45
    Hertog Jan Zaal
    Geweest

Je hebt een bad hair day, een pukkel of je voelt je ongezien. Ondertussen zie je alleen maar shiny vrienden met een meer dan perfecte kaaklijn en een extreem vrolijk leven. Je denkt: ik doe niet meer mee, laat mij maar lelijk in een hoek zitten. Zinderella gaat over je anders voelen en over alle eisen die jij en de hele wereld aan je stellen.

Zinderella is een energiek, herkenbaar en indringend coming of age verhaal en een hartverwarmend sprookje. In een fysieke extravagante show met dertien jonge en minder jonge lijven bevrijden we onszelf uit onze grijze keukens. 

We openen wild dansend het bal en gunnen je een inkijkje in onze backstage ruimte, waar onzekerheid, schaamte en angst voor je blote lijf niet langer verborgen blijven onder een mooie jurk. Maar weet: geluk komt altijd, soms uit onverwachte hoek en niet altijd in de vorm van een prins of prinses. 

Regisseur Moniek Merkx, tot voor kort directeur van Maas theater en dans, maakt al heel lang interdisciplinaire en uitbundige voorstellingen over belangrijke thema’s. De samenwerking van Merkx met NITE is dan ook heel logisch, om niet te zeggen een match made in heaven

Uit de pers
“Het bekende sprookje is niet zomaar een beetje bewerkt, het is totaal gedeconstrueerd en er is een nieuw en eigentijds kunstwerk van gemaakt. De samenwerking tussen haar Rotterdamse jeugdgezelschap Maas en het Groningse interdisciplinaire ensemble NITE is een schot in de roos. De perfect getrainde dansers en de uitbundige vormgeving zorgen voor beelden die je stuk voor stuk zou willen inlijsten.” (Trouw ★★★★)

“‘Zinderella’ is rijk, rauw en gelaagd theater dat zeer losjes gebaseerd is op het klassieke Assepoester-sprookje. In energieke, vooral woordloze scènes laat regisseur Moniek Merkx jongeren hun veranderende identiteit onderzoeken.” (NRC ★★★★)

“Het levert fantasierijke, prikkelende toneelbeelden op: Merkx vuurt materiaal op de toeschouwer af zonder daarbij al te veel uit te leggen. Dat vertrouwen in haar jonge publiek betaalt zich uit: Zinderella is rijk, rauw en gelaagd theater dat iedereen op een eigen manier op zichzelf kan betrekken.” (NRC ★★★★)

“Zinderella is vooral een zinderende (aha, vandaar!) zoektocht, opgeknipt in beeldrijke, dansante scènes. Soms schrijnend, soms confronterend.” (Theaterkrant)

Pubers, omarm wie je bent en reken af met die hypergevoelige angst voor wat anderen van je vinden. Die boodschap onderstreept regisseur Moniek Merkx met haar uitbundige jongerenvoorstelling Zinderella (10+), gemaakt met het Rotterdamse Maas theater en dans en het Groningse NITE.” (Volkskrant ★★★★)

  • exclusief (pauze)consumptie
  • Op zoek naar meer achtergrondinformatie? Luister naar de podcast 'inleiding voor onderweg'
  • Bezoek het NITE Hotel voor een exclusief kijkje achter de schermen 

“De associatieve en interdisciplinaire theatertaal waar Merkx om bekendstaat, sluit naadloos aan bij de signatuur van het Groningse gezelschap NITE.” ★★★★

NRC

Credits

Concept, regie Moniek Merkx Performers Ada Daniele, Arno Verbruggen, Art Srisayam, Bodine Sutorius, Olympia Kotopoulos, Sam Corver, Sara Giampaolo en een aantal jonge meespelers uit de regio (Chemène Nieuwland, Jet Pasman, Robyn Linders, Rowen Coolen, Jeske van Dam, Liloe Verveer)