Inge van Beekum

Kerstwintercircus 2021 - Bijna 50

do 23 dec ’21 - vr 31 dec ’21
Het leukste uitje in de Kerstvakantie, juist nu!
do 23 dec ’21
-
vr 31 dec ’21

Na een jaar afwezigheid keert het Kerstwintercircus in december weer terug in het Parktheater! We vieren in december de bijna vijftigste editie. Met een iets ander recept, maar met de bekende ingrediënten: de grappigste clowns, adembenemende acts, huiveringwekkende stunts en natuurlijk spreekstalmeester Arjan Smit. 

Bijna vijftig
Wat we zeker wisten is dat het circus dit jaar door moest gaan. Maar met alle onzekerheden en reisbeperkingen van internationale topacts kunnen we niet de vijftigste jubileum editie organiseren die we voor ogen hebben. Daarom is dit de bijna vijftigste-editie. Kleiner dan normaal, maar zeker niet minder spektakel. Een mooie opmaat naar het jubileum in 2022!

Dit jaar kun je onder andere genieten van de acrobaten van Fantasy Troupe uit Roemenië, de Amerikaanse clown David Shiner, een sensationele springact van het Russische Jump'n'Roll en een adembenemende act van de Engelse Chloe Jayne die aan haar haren door de piste vliegt. Geniet met de hele familie van een prachtige circusvoorstelling. 

Geen pauze, wel smaak en vermaak!
Vanwege corona zit er dit jaar geen pauze in de show. De duur is 75 minuten. Wel is er buiten de zaal weer een hoop te beleven, te eten en te drinken voor een compleet uitje met de familie. Dus kom op tijd of blijf nog even hangen. 

Voor de muziek werken we dit jaar samen met regionale muzikanten The Slampampers. De mannen maakten al veel eigen shows en toerden over de hele wereld. Ze hebben ervaring met het begeleiden van circussen en varietéshows in Duitsland en Frankrijk.

Het Kerstwintercircus; het leukste uitje in de Kerstvakantie, juist nu!

  • Kies uit: stoelen in de zaal of de zitplaatsen aan de piste (zitplaatsen direct aan de piste, in de logebakjes, kosten € 5 extra). Er zijn dit jaar geen tribuneplaatsen.
  • 'Kinderprijs' is van toepassing op kinderen van 0 tot en met 12 jaar.
  • Excl. (pauze)consumptie

Het circus is geannuleerd. De aangescherpte maatregelen maken het onmogelijk dit circus te organiseren zoals het publiek dat van ons is gewend. Ook zijn we van mening dat het organiseren van een grootschalig evenement als dit, waarbij meerdere generaties samenkomen, niet rijmt met dat wat de zorg nu van ons allen vraagt. Kaartkopers ontvangen persoonlijk bericht via e-mail. 

 

"Zowel de kinderen als wijzelf hebben enorm genoten van de mooie, professionele show."

Bezoeker

Programma


David Shiner (USA) – Clown van wereldklasse

David Shiner is het bekendst als clown, maar is begonnen als mimespeler op straat in Parijs. In 1984 werd hij ontdekt op het beroemde circusfestival Cirque de Demain. Hij was daarna jarenlang verbonden aan het Zwitserse circus ‘Knie’ en het Duitse circus ‘Roncalli’. Hij won een Gouden Clown in het circus van Monte Carlo. Welke gekke fratsen haalt hij deze keer uit? 

Fantasy Troupe (ROE) - Acrobatiek 
Het Roemeense Fantasy Troupe is één van de absolute hoogtepunten dit jaar. Dit tienkoppige gezelschap mag met recht worden gerekend tot de beste acrobaten in de circuswereld. Marius Oaca richtte in 2003 Fantasy Troupe op. Verwacht menselijke torens en vliegende acrobaten. 

Chloe Jayne Walsh (ENG) – Haarhang-act 
De Engelse Chloe Jayne beheerst de kunst van het haarhangen als geen ander. Chloe begon als showgirl in het circus. Tijdens een tournee door Zuid-Amerika leerde ze de kunst van het haarhangen van een Argentijnse familie. Een unieke en moderne act waarin ze vuur, choreografie en haarhangen combineert. 

Duo Ignatov|Ganzyuk (OEK) – Handbalans-act 
Anatoly Ignatov en Valery Ganzyuk studeerden af aan de Circus Academie in Kiev, Oekraïne. Sindsdien treden ze met hun bijzondere handbalans-act op tijdens circusfestivals, o.a. in Zwitserland en Polen, waren ze te zien op het turngala in Duitsland en in het Kiev State Circus. Tijd voor de mannen om naar Eindhoven te komen! 

Jump’n’Roll (RUS) – Acrobatiek
De prijswinnende groep Jump’n’Roll uit Moskou komt met een sensationele springact. Op zogenaamde powerizer stelten combineren ze risico, temperament en lichaamscontrole. Een fantastische acrobatische ervaring met snelheid, dynamiek en ongekende trucs. Dit trio zorgt voor een extra energieboost in het circus! 

Sage Macaggi (IT) – Jongleur 
Sage is een Italiaanse jongleur, de vierde generatie van een grote circusfamilie die je ook zou kunnen kennen als de Ariz Brothers. Met hun acrobatische act waren ze te zien in vele circussen, waaronder in Monte Carlo. Sage besloot iets anders te gaan doen, hij ging jongleren. In 2020 won hij de Zilveren Prijs tijdens het grootste circus van Italië. 

Duo Parshyns (OEK) – Luchtacrobatiek
Anna Levchenko en Alexander Parshin vormen samen Duo Parshyns. De afgelopen jaren lieten ze hun bijzondere kunsten over de hele wereld zien en wonnen ze al verschillende prijzen. Nu is het tijd voor Eindhoven. 

The Slampampers (NL) – Orkest
The Slampampers zorgen dit jaar voor muziek tijdens het Kerstwintercircus. Het zijn zeer ervaren entertainers die over de hele wereld spelen in theaters, festivals en circussen. Verwacht tomeloze energie, onverwachte comedy en liters zweet! 

Open Dag Parktheater

Op zondag 4 september gaan onze deuren wagenwijd open en trakteren we jong en oud op gratis sneak previews van seizoen 22/23.

Met onder andere Kruimeltje, Rayen Panday, Assepoester, Opera Zuid, Before After en Merijn Scholten.

 

Meer info