Slapstick Saturday: Harold Lloyd's HOT WATER (1924)

Nederlands Silent Film Festival
za 15 jan ’22 14:30 en 20:30
Film, humor en livemuziek
za 15 jan ’22
14:30 en 20:30

De Slapstick Saturday is het jaarlijks terugkerend hoogtepunt van het Nederlands Silent Film Festival. Dit avondvullende filmprogramma is een eerbetoon aan de grootste slapsticksterren uit het silentfilmtijdperk. Geniet van deze unieke ervaring van film, humor en livemuziek. 

Dit jaar in staan twee bijna-vergeten comedy duo’s in de schijnwerpers: Buster Keaton en Fatty Arbuckle in THE BELL BOY (1918) en Anita Garvin en Marion Byron in A PAIR OF TIGHTS (1929).  

De hoofdfilm van deze avond is een zelden vertoonde film van één van de grootste comedy-makers uit de geschiedenis: Harold Lloyd in HOT WATER (1924). Het is de enige film waarin Lloyd ooit een getrouwde man speelde. Bereid je voor op een doldwaze rit vol stunts, achtervolgingen, schoonmoeders die uit de dood herrijzen en natuurlijk een virtuoze finale!  

Alle films worden voorzien van live muzikaal begeleiding met nieuw gecomponeerde en geïmproviseerde muziek door het NSFF-ensemble o.l.v. Daan van den Hurk. 

Het Nederlands Silent Film Festival vindt plaats van 13 t/m 16 januari 2022 in het Parktheater en Pand P. Een weekend vol met met recent herontdekte en nieuw gerestaureerde - maar vooral schitterende - silent films met live muziek. Kijk voor meer informatie over het festival op nsff.nl 

Vanwege de huidige coronamaatregelen wordt het fysieke programma van het Nederlands Silent Film Festival verplaatst. Van 13 t/m16 januari zijn er wel livestreams. Meer informatie

Coronatoegangsbewijs

Voor je bezoek aan de voorstelling heb je een geldig coronatoegangsbewijs en identiteitsbewijs nodig. 

Meer informatie over alle coronamaatregelen