La Ménagerie de Verre

ITA | Isabelle Huppert | Ivo van Hove | Odéon Théâtre
za 27 nov ’21 20:00
za 27 nov ’21
20:00
  • za 27 nov ’21
    20:00
    Livestream (thuis kijken)

Neem plaats voor ITALive’s La Ménagerie de verre, Ivo van Hove’s tweede regie voor Théâtre de l’Odéon met in de hoofdrol Isabelle Huppert. Het stuk dat je meeneemt in een wereld van zachtaardige, kwetsbare en ongelukkige personages.  Drie mensen opgesloten in eenzaamheid, drie manieren om te dromen van een ander bestaan.

La Ménagerie de verre (Glazen speelgoed) is een sleutelwerk in het oeuvre van Tennessee Williams. Ivo van Hove regisseert het stuk dat je meeneemt in een wereld van zachtaardige, kwetsbare en ongelukkige personages. Een moeder, haar zoon en haar dochter met een beperking ontbreekt het aan kracht en middelen om zich te weren tegen de harde wereld om hen heen. Ondertussen trekken zij zich terug in herinneringen, een geïdealiseerd verleden, in een schijnwereld die niet bestaat. 

Op het toneel zien we moeder Amanda en haar kinderen Laura en Tom. Vader verliet het gezin vijftien jaar eerder, maar Amanda waant zich nog steeds ‘une grande dame’. Zoon Tom, die denkt een dichter te zijn, staat in voor het levensonderhoud van het gezin. Hij is liever uit dan thuis. Dochter Laura komt het huis juist niet uit en speelt binnen met haar glazen diertjes. Drie mensen opgesloten in eenzaamheid, drie manieren om te dromen van een ander bestaan. De komst van Jim O'Connor, een vriend van Tom, brengt hoop...

'In de nieuwe Van Hove speelt Isabelle Huppert een kille moeder op de rand van een inzinking.' - de Volkskrant ★★★★

  • ITALive
    De voorstelling wordt live gespeeld in Amsterdam en rechtstreeks gestreamd zodat je thuis kunt meekijken naar wat er zich op hetzelfde moment bij ITA afspeelt. Een uur voor aanvang van de voorstelling ontvang je de URL en het wachtwoord van de livestream per mail van ITA. Zij verzorgen ook alle verdere communicatie over de voorstelling. Bij vragen, neem contact op met bespreekbureau@ita.nl.  

Coronatoegangsbewijs

Vanaf 25 september heb je voor alle voorstellingen een geldig coronatoegangsbewijs nodig. 
Dit kan een negatieve testuitslag zijn, een vaccinatiebewijs of een herstelbewijs.

Meer informatie over alle coronamaatregelen