Giulio Cesare

Nederlandse Reisopera
za 29 jan ’22 18:00 - 21:45
Waar liefde heerst, is er geen wil tot macht.
za 29 jan ’22
18:00 - 21:45
  • za 29 jan ’22
    18:00 - 21:45
    Pauze 19:40
    Hertog Jan Zaal
    Geweest

Het liefdesverhaal van Julius Caesar en Cleopatra verpakt in een oogverblindend spektakel. George Petrou durft het aan om met zijn interpretatie van Händels meest geliefde opera een vette knipoog naar een aantal Hollywood-kaskrakers te maken. Hij brengt de ‘Roaring Twenties’ naar het oude Egypte en koppelt het menselijke aan het bovennatuurlijke. 

In deze spectaculaire barokopera van regisseur/dirigent George Petrou is hoofdpersoon Julius Caesar (Giulio Cesare) een avonturier uit de jaren ’20 van de vorige eeuw – compleet met fedorahoed. Hij is  - zoals zoveel archeologen in die tijd - op zoek naar een graftombe van een farao en stuit plotseling op de verschijning van Cleopatra. Is zij een geest, een mummie?  

Barokopera’s zijn altijd al spektakelstukken en in deze versie wordt daar nog een schepje bovenop gedaan. Decor en kostuums laten een mix zien van het oude Egypte en de Roaring Twenties.  

Petrou regisseert én dirigeert deze productie: een ongewone combinatie waar de Reisopera samen met barokexpert George Petrou bewust voor heeft gekozen. George Petrou zegt over zijn concept: “It’s an adventure!”. 

  • gezongen in het Italiaans, met Nederlandse en Engelse boventiteling

Deze voorstelling gaat door! De aanvangstijd is vervroegd naar 18.00 uur. De geplande inleiding vervalt. Bij binnenkomst krijg je een  (nieuwe) zitplaats toegewezen. 
Meer informatie over alle maatregelen en je bezoek

Credits

Met  Xavier Sabata, Artur Janda, Francesca Ascioti, Katie Coventry, Sophie Junker, Nicholas Tamagna, Riccardo Novaro,  Rafal Tomkiewicz Muzikale leiding & regie George Petrou Decor- en kostuumontwerp Paris Mexis Licht- en video-ontwerp Stella Kaltsou Coproductie met Internationale Händel Festspiele, Göttingen.