Antropoceen, de musical

Club Gewalt
vr 4 feb ’22 20:00
Dystopisch eco-tainment over hoe de mens de aarde vernietigt
vr 4 feb ’22
20:00
  • vr 4 feb ’22
    20:00
    Pand P Grote Zaal

Club Gewalt goes musical. Waarom? Omdat het nodig is! Antropoceen, de musical is een musical on steroids die het laatste wapen tegen deze ecologische crisis inzet: de complexiteit verteerbaar maken in een meeslepend epos met liedjes en dansjes.

Science made it official. We zijn met de hele aardkloot een nieuw geologisch tijdperk binnengelopen, waarin de mens de grootste invloed op de bovenste aardlaag vormt: het Antropoceen. 

In een wervelende opening-song bezingt De Mens het prachtige Nederlandse natuurlandschap; de bloembollenvelden, de polders, de afsluitdijk. Maar dan breekt er ineens een dijk door die het prachtige lied ruw verstoort. Het is Oceaan, die de alarmbellen komt luiden: grondstoffen raken uitgeput, klimaten kantelen, volgens de laatste berekeningen zijn binnen acht tot elf jaar de zogenaamde tipping points bereikt en David Attenborough heeft al een film gemaakt die afscheid neemt van onze geliefde Gaia.
Met behulp van zijn nieuwe vrienden, de Kwallen, zet De Mens zijn schouders eronder en begint te smijten met innovatieve eco-engineering. Maar is het genoeg om een apocalyps te voorkomen?

Deze voorstelling gaat door. De aanvangstijd wordt vervroegd naar 20:00 uur.

Credits

Concept Club Gewalt Performance Loulou Hameleers, Robbert Klein, Suzanne Kipping, Gerty Van de Perre, Amir Vahidi, Lucas Schilperoort Muziek Amir Vahidi & Robbert Klein Regie Sanna Elon Vrij Co-regie Marcel Sijm Tekst Anne van de Wetering Tekstadvies Joachim Robbrecht  In coproductie metMet steun van Fonds Podiumkunsten, gemeente Rotterdam, Fonds21

Over Club Gewalt

CLUB GEWALT is een muziek & performance-collectief uit Rotterdam, bestaande uit zes makers en performers, een dramaturg en een zakelijk leider. Ze creëren, componeren, produceren en performen hun eigen voorstellingen, waarbij de muziek altijd het uitgangspunt is. Gefascineerd door popcultuur en de belevingswereld van de millennial, creëren ze universums waar conventies uit verschillende genres en disciplines elkaar kruisen en een nieuwe zintuiglijke ervaring vormen: van apocalyptische clubavonden tot R&B-opera’s. 
Eind 2019 werd Club Gewalt door de New York Times genoemd in de lijst met het beste theater uit Europa. 

New York Times over Club Gewalt, na optreden Biënnale Venetië:
“Their work looks like nothing else on the European stage, and with any luck, an international career beckons.” – Laura Cappelle