Sartre & de Beauvoir

Het Zuidelijk Toneel
do 3 feb ’22 19:30 - 21:10
Vrijheid is wat je doet met wat je wordt aangedaan
do 3 feb ’22
19:30 - 21:10
  • do 3 feb ’22
    19:30 - 21:10
    Philipszaal

In Sartre & de Beauvoir kijken de cultfiguren van het Franse existentialisme terug op hun leven en denken. En op de liefde, évidemment. Altijd weer die liefde. 

Bejubeld theatermaker en filosoof Stefaan van Brabandt slaat weer toe met deze filosofische dialoog. Stefaan maakt de redeneringen van Sartre & de Beauvoir actueel en prikkelend, genuanceerd en daarmee des te overtuigender. Je krijgt eindelijk antwoord op de vragen waarom we “gedoemd zijn tot vrijheid”; wat de Beauvoir bedoelt met de moraal van de dubbelzinnigheid en wat het betekent om authentiek mens te zijn. Jouw portie verantwoorde ontspanning.   

Acteurs Frank Focketyn en Sien Eggers zijn komische grootheden. Hun liefde voor het theatervak is doordesemd met spelplezier. Stefaan van Brabandt bewijst nog maar eens dat een straffe tekst het mooiste vertrekpunt is voor een getalenteerd acteur.  

De voorstelling gaat door. De aanvangstijd wordt vervroegd naar 19.30 uur. 
Meer informatie over alle maatregelen en je bezoek

“Vogue zette De Beauvoir op de cover en zei: een vrouw die kan denken als een man. Really? Tijd voor eerherstel en echt inzicht in de leven, werk en de relatie van dit powercouple van de vorige eeuw. Een filosofische Who is Afraid of Virginia Woolf? Oui, peut-être!”

Piet Menu, artistiek leider van het Zuidelijk Toneel

Credits

Regie en tekst Stefaan van Brabandt Spel Frank Focketyn en Sien Eggers Dramaturgie Wannes Gyselinck Artistiek advies Piet Menu

Over Het Zuidelijk Toneel

Het Zuidelijk Toneel zet theatrale ontmoetingen op die het publiek prikkelen anders naar de wereld te kijken. Bij het Zuidelijk Toneel leer je jezelf kennen. In voorstellingen en projecten ontmoet je de wereld, ontdek je nieuwe inzichten en word je verrast.  

Als cartograaf van de eigen tijd ontwikkelde Het Zuidelijk Toneel zich tot een uniek gezelschap: geëngageerd, innovatief en steeds gericht op de thematiek van de Ander en het Anderszijn. Piet Menu staat als curator en initiator aan het hoofd. Samen met co-artistiek leider en regisseur Sarah Moeremans en in samenwerking met de beste theatermakers vertelt HZT de verhalen die de wereld nodig heeft. In tijden dat een wereld recht krabbelt door vindingrijkheid en creativiteit laat Het Zuidelijk Toneel zich zien met voorstellingen en innovatieve projecten. Wij bieden zoekende mensen nieuwe vergezichten door een portie creativiteit aan de werkelijkheid toe te voegen. 

Open Dag Parktheater

Op zondag 4 september gaan onze deuren wagenwijd open en trakteren we jong en oud op gratis sneak previews van seizoen 22/23.

Met onder andere Kruimeltje, Rayen Panday, Assepoester, Opera Zuid, Before After en Merijn Scholten.

 

Meer info