Conny Janssen Danst, HOME, foto: Andreas Terlaak

HOME

Conny Janssen Danst
première
di 1 feb ’22 20:00 - 21:10
Wat betekent thuis?
di 1 feb ’22
20:00 - 21:10
  • di 1 feb ’22
    20:00 - 21:10
    Hertog Jan Zaal

Conny Janssen Danst brengt HOME terug op de planken, een dansvoorstelling over mensen die hun plek zoeken in de wereld en bij elkaar. Met de coronapandemie op het netvlies krijgt het begrip ‘thuis’ een nieuwe lading en is de voorstelling misschien zelfs actueler dan ooit. 

‘Als je mijn wortels ontkent, dan ontken je mij’

HOME draait om de vraag wat ‘thuis’ betekent. Het is vaak meer dan stenen, meer dan een fysieke ruimte. Wat maakt dat je je thuis voelt, waar ben je thuis? Is het een plek, de mensen om je heen, of gaat het om een ‘sense of belonging’?

Naast een groot, avontuurlijk ensemble van dansers – jonge talenten en bekende gezichten – werkt Conny Janssen voor HOME met livemuziek en speciaal voor de voorstelling gecomponeerd werk van soundscape artist Michel Banabila en cellist Maarten Vos.

HOME was ook al te zien in 2017 en kreeg toen de volgende lovende recensies:

‘...een intens troostrijke ervaring in een verwarrende tijd.’ (de Volkskrant *****

‘...fascinerend door de subtiliteit waarmee zij alle individuen tegelijkertijd laat schitteren binnen het geheel. […] De aandacht voor detail in Home is bewonderenswaardig en verrijkt de bewegingstaal. Die helderheid is een grote kracht.’ (Theaterkrant.nl ****)

Uit al haar choreografieën spreekt mededogen voor de kwetsbare mens die in de chaos van het leven zoekt naar ankers, naar een plaats om veilig zichzelf te kunnen zijn, mét anderen.’ (NRC Handelsblad ***)

 

  • Gratis inleiding om 19.15 uur

Deze voorstelling gaat door

“Zoals vaker in mijn werk, gaat HOME over de mens in relatie tot de ander en hoe we ons verhouden tot die ander. Ik denk dat we zijn wie we zijn door, met, ondanks en dankzij die ander. Dat heeft zowel een persoonlijke als een sociale kant."

Conny Janssen

Credits

Choreografie Conny Janssen Dansers Ovidi Álvarez Ferré (stage), Adi Amit, Tu Hoang, Yanaika Holle, Maud Huizing, Martijn Kappers, Hiro Murata, Mariko Shimoda e.a. Muziek - Compositie Michel Banabila & Maarten Vos Muziek - live uitvoering  Maarten Vos

Over Conny Janssen

Conny Janssen presenteert pure dans die is ingekleurd met een menselijke touch. Janssen kiest ook nu voor dansers met een uitgesproken karakter die op het toneel staan als mensen van vlees en bloed. Breekbaar, strijdbaar en gepassioneerd. Motto van de choreograaf: in een wereld die steeds harder en onmenselijker wordt, moeten we ruimte maken voor persoonlijke verhalen.