Rahi Rezvani

Dreams 360

Nederlands Dans Theater
di 24 mei ’22 20:00 - 22:27
Drie wereldpremières
di 24 mei ’22
20:00 - 22:27
  • di 24 mei ’22
    20:00 - 22:27
    Pauze 20:32
    Hertog Jan Zaal
    Geweest

Het laatste NDT 1-programma van het theaterseizoen 2021-2022 presenteert wereldpremières van drie onderscheidende choreografische stemmen: Gabriela Carrizo, Crystal Pite en Roy Assaf.

Gabriela Carrizo (Argentinië) vervaagt de grenzen tussen dans en theater in haar dramatisch gedreven werken, die ingebed zijn in de verkenning van de menselijke ervaring. Als choreograaf creëert ze filmische sferen die performers een plek bieden om zich in te leven in levensechte situaties, emoties en ontmoetingen. Haar wereldpremière voor Dreams 360 markeert haar tweede en langverwachte nieuwe creatie voor NDT 1.

NDT's associate choreograaf Crystal Pite (Canada) is een veelgevraagde stem in hedendaagse dans. Pite’s meeslepende werken verbeelden de complexiteit en menselijkheid van onze generatie met een kenmerkende toon die rijk is aan verbeeldingskracht en intelligentie. Door de virtuoze poëzie van haar choreografie is ze altijd in staat om menselijkheid centraal te stellen en om ruimte en muzikaliteit te creëren in gedurfde, rijke partituren. 

Als een frisse stem in de danswereld is Roy Assaf (Israël) een van de meest gewilde en opkomende choreografische stemmen van vandaag. Hij completeert Dreams 360 met een wereldpremière, waarmee de choreograaf zijn debuut maakt bij NDT. Middels poëtische gebaren wordt zijn choreografische signatuur gekenmerkt door een verkenning van lichamelijke intelligentie. 

  • Gratis inleiding om 19.00 uur