Antigone

Theaterplan
ma 4 jul ’22 - vr 8 jul ’22
Theaterplan is terug met een nieuwe voorstelling
ma 4 jul ’22
-
vr 8 jul ’22

Lang geleden in een land hier heel ver vandaan leefde een koningskind, een meisje, haar naam was Antigone, dochter van Oedipus, de verbannen blinde koning van Thebe, die de wereld rond zwierf en stierf. Haar moeder pleegde zelfmoord, haar broers doodden elkaar. Nu heeft ze alleen nog haar zus en zit haar oom Creon op de troon.

Haar ene broer, de verdediger van de stad, wordt begraven zoals het hoort, met alle lof en eer die een held toekomt. Haar andere broer, de verrader, blijft op bevel van de koning, liggen in het stof, midden op de weg, als voer voor de wilde dieren. Niemand mag zijn lichaam begraven. Wie tegen dit koninklijkbevel in gaat, zal dat moeten bekopen met de dood. Antigone houdt van haar broer en staat voor een keuze: buigt ze voor de macht of vecht ze voor waar ze in gelooft? Het leven van Antigone is zeker geen sprookje. 

Stichting Theaterplan is terug en presenteert met trots Antigone. Een eigentijdse, eigenwijze muziektheaterproductie. Gespeeld zoals je van Theaterplan gewend bent; door een jonge groep talentvolle, allround performers, voor een publiek dat opgroeit met televisie, mobiele telefoons en social-media.

  • exclusief (pauze)consumptie 

Ten gevolge van de coronamaatregelen kan deze voorstelling niet doorgaan op de oorspronkelijke data en wordt verplaatst naar 4 t/m 8 juli 2022. 

Open Dag Parktheater

Op zondag 4 september gaan onze deuren wagenwijd open en trakteren we jong en oud op gratis sneak previews van seizoen 22/23.

Met onder andere Kruimeltje, Rayen Panday, Assepoester, Opera Zuid, Before After en Merijn Scholten.

 

Meer info